test

Janjušević poručio Medojeviću: Dosta je priče o zatvaranju Termoelektrane i Rudnika uglja

Standard

05/06/2021

17:25

Kada neko govori o zatvaranju Termoelektrane, a samim tim Rudnika uglja u Pljevljima siguran sam da radi protiv javnog interesa ne samo Pljevalja, već i cijele države, saopštio je predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja AD Pljevlja Dušan Janjušević, i poručio predsjedniku PzP-a Nebojši Medojeviću da je dosta priče o zatvaranju.

Kako navodi, stabilna proizvodnja električne energije jednako je važna za svaku opštinu u Crnoj Gori i to bi moralo biti jasno svima u državi, a posebno poslaniku Nebojši Medojeviću rođenom Pljevljaku.

“Gospodine Medojeviću, u priči koju intenzivno plasirate poslednjih mjeseci, niti ima javnog interesa, niti ima dobre namjere. Kada imate dobru namjeru, u priču ulazite tako što stvarate preduslove za ostvarenje tog vašeg cilja i time pokazujete odgovornost za posledice koje bi nastale zatvaranjem TE Pljevlja odnosno ostvarenjem vašeg cilja”, istakao je Janjušević.

Poručuje da u zaborav pade priča o Vektri Jakić prema kojoj Medojević ima posebnu emociju.

“Zašto ne pričate o pokretanju proizvodnje u tom preduzeću. Zašto ne razmišljate o pokretanju proizvodnje cementa u našem gradu gdje bi, recimo Rudnik uglja, kao prirodni partner, u saradnji sa relevantnim Evropskim konzorcijumima pokrenuo tu proizvodnju”, naglasio je Janjušević.

Ističe, zašto ste zaboravili proizvodnju opeke i cigle visokog kvaliteta koja se može ponovo pokrenuti samo ako se na tome radi.

“Vi gospodine Medojeviću trenutno radite na ‘zatvaranju’, i to nije dobra namjera. Bilo bi dobro da se posvetite ‘otvaranju’ novih radnih mjesta što bi predstavljalo javni interes. Ukoliko niste u stanju da procijenite šta je od ovo dvoje javni interes, pozivam vas da dođete u ‘ vaš’ grad i objasnite radnicima zašto je ‘dobro’ to što želite da zatvorite preostala dva privredna giganta koja su ostala u Crnoj Gori. Sasvim sam siguran da će vas dočekati više hiljada ljudi, a sindikati su vam to jasno stavili do znanja”, zaključio je Janjušević.

Izvor (naslovna fotografija):

Janjušević

Ostavite komentar

Komentari (0)