test

Koordinaciono tijelo za pripremu i praćenje turističke sezone: Bar naredni mjesec najveći turistički centar

Standard

21/04/2022

17:28

Danas je održan sastanak Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone na području opštine Bar kojim predsjedava predsjednik Opštine Dušan Raičević, saopšteno je iz Opštine.



“Ovo je prvi ovogodišnji sastanak Koordinacionog tijela koje već sad vrši završne pripreme za ljetnji sezonu. U njegovom sastavu su predstavnici državnih i lokalnih organa, mjesnih zajednica, nacionalnih parkova, bezbjednosnih organa, turističkog i ugostiteljskog sektora, državnih i lokalnih preduzeća i drugih subjekata koji utiču na tok i kvalitet turističke sezone”, navode u saopštenju.

Predsjednik Opštine Dušan Raičević poručio je, kako dodaju, da je lokalna uprava na raspolaganju svima sa svojim kapacitetima i logistikom te da će ove godine sve službe biti na najvišem nivou pripravnosti.

“On je kazao da je godina dobro počela te da su hoteli već otvoreni a neki i potpuno bukirani u predsezoni, što je nakon dvije godine pandemije dobar pokazatelj. On je kazao da se Bar već orijentisao na nova tržišta evropskih država na kojima se već aktivno promoviše, kako bi se smanjila šteta očekivano manje posjete gostiju iz ratom zahvaćeno područja Ukrajine i iz Rusije.

Raičević je kazao da je ovih dana otpočela nova turistička kampanja za Bar kao mjesto aktivnog odmora što je posebno atraktivno za turiste iz država EU. On je podsjetio i da je krajem prošle godine predstavljena Strategija razvoja turizma Opštine Bar koja je po prvi put strateški obradila ovu oblast i dala konkretne smjernice dugoročnog i održivog razvoja, što će već ove sezone biti od velike koristi”, dodaje se u saopštenju.

Ivan Kovač, vd. direktor Turističke organizacije Bar kazao je da je TO Bar predstavila novi web sajt dostupan na www.bar.travel sa interaktivnom ponudom i za turiste ali i za hotelijere i izdavače smještaja.

“Oni će moći da registruju i sami uređuju svoje profile i ponude na ovom sajtu i promovišu tako svoju djelatnost.

On je najavio i da će TO ove godine otvoriti Informativne turističke biroe već naredne sedmice kako bi spremni dočekali sezonu.
Kovač je predstavio i niz aktivnosti koje nas očekuju u narednim mjesecima, kao što novi zanimljivi sadržaji na javnim površinama, nove turističke mape grada i zaleđa ali i niz velikih događaja u Baru. Ovi događaji, od koncerata velikih zvijezda, raznih turnira pa do svjetskih okupljanja u oblasti novih e-tehnologija, od Bara će narednog mjeseca napraviti najveći turistički centar u državi.

Iskazano je opredjeljenje da se u narednom periodu intenzivira saradnja između lokalne uprave, organa i svih sektora vezanih za privredu kako bi se uspješno nastavio trend stalnog unapređenja turističke ponude i atraktivnosti Bara”, zaključeno je u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

Opština Bar

Ostavite komentar

Komentari (0)