test

Milatović: Unapređenje zaštite i zdravlja na radu, na mapi prioriteta Ministarstva ekonomskog razvoja

Standard

19/01/2021

15:40

Ministar ekonomskog razvoja mr Jakov Milatović sastao se sa predstavnicima Udruženja zaštite na radu Crne Gore.

Predstavnici Udruženja upoznali su ministra sa dosadašnjim radom i brojnim izazovima sa kojima se suočavaju u svom poslovanju, poput nepotpune implementacije zakonskih propisa kod poslodavaca, nedovoljne svijesti i zaposlenih i poslodavaca o ovoj oblasti i činjenice da zaštita i zdravlje na radu nijesu još uvijek uvršteni u obrazovni sistem Crne Gore kao poseban predmet.

Na sastanku je ocijenjeno da treba unaprijediti saradnju resornog ministarstva sa Udruženjem zaštite na radu, a koja će se zasnivati na principima socijalnog dijaloga na svim nivoima, saopšteno je iz Ministarstva.

U vezi sa gore pomenutim temama, Udruženje je ukratko predstavilo Predlog programskih ciljeva u oblasti zaštite i zdravlja na radu koja će biti predmet posebne pažnje Ministarstva ekonomskog razvoja u narednom periodu.

Ministar Milatović je, na kraju, kazao da je iznenađen da, i pored postojanja dobrih zakonskih rješenja, mnoge važne aktivnosti koje se tiču stvaranja adekvatnih uslova za rad nijesu do sada u dovoljnoj mjeri implementirane i razvijane. On je poručio da će ova tema sigurno biti na mapi njegovih prioriteta u budućem radu kao rezultat zajedničkog djelovanja Ministarstva ekonomskog razvoja i svih subjekata nadležnih za zaštitu i zdravlje na radu.

Ostavite komentar

Komentari (0)