test

Nastavlja se uspješna saradnja Aerodroma CG, Beograda i Sarajeva

Standard

28/09/2018

16:52

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić sastao se u Beogradu sa generalnim direktorom AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd Sašom Vlaisavljevićem i direktorom Aerodroma Sarajevo Arminom Kajmakovićem.

Na sastanku je bilo riječi o uspjesima aerodroma u regionu do sada, kao i o budućoj saradnji ovih aerodroma.

Dogovoreno je da se nastavi saradnja u razmjeni znanja i iskustva u oblasti ljudskih resursa, pravnim i određenim komercijalnim aspektima između stručnih službi Aerodroma Nikola Tesla i crnogorskih i sarajevskog aerodroma, kao i u pružanju stručnih obuka.

U ovoj godini, aerodrom u Beogradu, aerodrom u Sarajevu i aerodromi u Crnoj Gori bilježe stalan rast broja putnika.

Aerodromi u Crnoj Gori bilježe rekordne rezultate u rastu broja putnika za 12 odsto.

Do kraja godine očekuje se da će na oba crnogorska aerodroma biti opsluženo oko 2,5 miliona putnika što je čak 300.000 više nego prethodne godine.

Do kraja tekuće godine na beogradskom Aerodromu Nikola Teslaa očekuje se rekordnih 5,7 do 6 miliona putnika. Sarajevski aerodrom može se pohvaliti ove godine prosječnim rastom broja putnika od 12 odsto u odnosu na 2017.

Regionalna saradnja aerodroma doprinosi daljem intenziviranju obima avio-saobraćaja i razvoju aerodroma u okruženju, sa ciljem povećavanja broja putnika i otvaranja novih linija avio-prevoznika,zaključili su Orlandić, Vlaisavljević i Kajmaković.

Ostavite komentar

Komentari (0)