test

NTO: Turoperatori iz Albanije u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Standard

02/12/2021

17:18

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, imajući u vidu značaj tržišta Albanije posebno tokom zimske sezone, organizovala je studijsku posjetu turoperatora iz Albanije.



Kako su saopštili, u Crnoj Gori borave predstavnici nekih od najznačajnijih turoperatora sa ovog tržišta, među kojima su Kamu Travel&Tours, Shkodra Travel&Tours, Mac Sun Albania, Alde Travel, Laste minute Travel, Start Tour, Matrios Travel&Tours, Explorer Travel Tours, Dea Lines i Pegasus Travel.

Stavljajući akcenat na uvezivanje albanskih turoperatora sa crnogorskom turističkom privredom, Nacionalna turistička organizacija je organizovala u Budvi poslovnu B2B radionicu za predstavnike turoperatora iz Albanije i turističke privrede Crne Gore.

Poslovnoj radionici je prisustvovalo oko pedeset predstavnika hotela i agencija iz južne, centralne i sjeverne regije Crne Gore koji su tom prilikom održali sastanke sa turoperatorima iz Albanije.

Predstavnik hotela Voco Podgorica Blažo Ratković kazao je da je veoma zadovoljan kako su protekli sastanci sa albanskim turoperatorima, te da vjeruje da će u budućnosti imati veoma usješnu saradnju koja se odnosi na dovođenje gostiju iz Albanije u Podgoricu, posebno tokom zimske sezone.

Tatjana Babović predstavnica nacionalne avio kompanije Air Montenegro istakla je da joj se veoma dopao koncept B2B radionice, da je događaj bio veoma koristan za kompaniju imajući u vidu da su se upoznali sa turističkim agentima iz Albanije. Ona je takođe kazala da očekuju da će privući goste iz Sjeverne Albanije da putuju posredstvom njihove kompanije.

Petar Vujović iz agencije Sip-travel iz Tivta, pohvalio je organizaciju B2B radionice i istakao da radionica doprinosi lakšem umrežavanju i povezivanju sa partnerima iz Albanije, posebno imajući u vidu situaciju sa pandemijom korona virusa. Vujović je kazao da moramo da pratimo nove trendove, a da je ključni izazov regionalna saradnja.

Kako dodaju, u HG Budvanska Rivijera takođe su zadovoljni kako je protekla radionica i očekuju da će naredne sezone doći do povećanja broja ostvarenih noćenja iz Albanije. Danilo Bubanja iz ove hotelske grupacije kaže da je tržište regiona sve interesantnije za njih, te da je radionica bila odlična prilika za razmjenu kontakta sa albanskim turoperatorima i dogovaranje saradnje za naredni period.

Predsjednica Udruženja privatnog smještaja, Branka Džoganović istakla je da im je svaka vrsta promocije izuzetno važna, te da je ovo bila odlična prilika da upoznaju turističke radnike iz regiona sa ponudom privatnog smještaja.

Arijana Isaku, predstavnica albanskog turoperatora Dea Lines kazala je da su imali veoma interesantne sastanke sa crnogorskim turoperatorima i hotelijerima kojih je bilo oko 50, te da su međusobno razmijenili promotivne materijale, vizit kartice i e – mail adrese kako bi već u narednom periodu uspostavili saradnju.

Sastanci su bili veoma korisni jer smo imali priliku da ostvarimo kontakte sa ozbiljnim i cijenjenim kompanijama sa crnogorskog tržišta. Cijenimo i zahvaljujemo cijeloj organizaciji, a posebnu zahvalnost imamo prema Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore koja je glavni inicijator ovog studijskog putovanja, zaključila je Isaku.

Predstavnica turoperatora Shkodra Travel&Tours Irajda Sula ističe da joj je zadovoljstvo što je dio ovog putovanja.

Veoma je zabavno i nešto novo za mnoge od nas, a sastanci su bili prilično dobri i povezali smo se sa hotelima sa kojima nismo imali priliku da sarađujemo ranije. Sada se radujemo nastavku putovanja i nadam se da ćemo narednih dana vidjeti što više lijepe Crne Gore, kazala je Sula.

Albanski turoperatori imaće priliku da, pored primorskog regiona gdje borave ovih dana, posjete Kolašin i Rožaje kako bi se upoznali sa ponudom ovih planinskih centara, ali i održali sastanke sa turističkom privredom sjevera, navode iz NTO.

Studijska posjeta turoperatora iz Albanije organizovana je u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Albaniji i albanskim Udruženjem turističkih agencija, čiji je predsjednik, g-din Sokolj Hodža, ujedno i počasni konzul Crne Gore u Albaniji.

Podršku u organizaciji ove studijske posjete pružili su lokalne turističke organizacije Ulcinja, Kotora, Kolašina i Rožaja, hoteli Jela Natural Resort, Casa Del Mare, Stara Čaršija i Portonovi Resort, zaključuju iz NTO.

Izvor (naslovna fotografija):

NTO

Ostavite komentar

Komentari (0)