test

ODRŽAN PODGORICA INVESTMENT DAY: Unaprijediti ekonomske odnose Crne Gore i Ujedinjenog kraljevstva

StandardIT

12/05/2022

11:33

U okviru ciklusa prezentacija investicionih potencijala Podgorice stranim investitorima, pod nazivom 'Podgorica Investment day', Glavni grad je, u saradnji sa Britanskom ambasadom, predstavio mogućnosti za ulaganja ljudima iz britanskih poslovnih krugova.

Gradski menadžer, Marjan Junčaj je tom prilikom predstavio biznis zone, investicioni ambijent u Podgorici, kao i mogućnosti za ulaganje i privlačenje potencijalnih domaćih i stranih investicija.

‘’Za sve zainteresovane investitetore stvorili smo mogućnost da po niskim cijenama  zasnuju poslovanje na svega nekoliko kilometara od centra grada, na potezu između Podgorice i Tuzi, na 8 km od aerodroma“, zaključio je Junčaj.

Izaslanik za trgovinu Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, Martin Vikers, kazao je da su brojne mogućnosti za unapređenje saradnje između dvije države, te da Podgorica ima sjajan razvojni potencijal.

Vikers je istakao da je Ujedinjeno Kraljevstvo prepoznato kao snažan i odgovoran partner na Balkanu, te da očekuje da će uskoro biti stvorene pretpostavke za ulaganja u brojnim oblastima.

„Ujedinjeno Kraljevstvo predvodi zelenu revoluciju, pokreće istraživanje i razvoj. Kao dokaz koliko cijenimo naša partnerstva u regionu i vjerujemo u svoju razvojnu strategiju, britanski UK Export Finance je nedavno povećao svoje limite za zemlje na čak 750 miliona funti koje su sada na raspolaganju i Crnoj Gori” kazao je Vikers.

Garet Evans, regionalni savjetnik za trgovinsku politiku je kazao da kroz razne programe finansijske podrške, kao i uz tehničke konsultacije, nastoje da obezbijede neophodne uslove za dalji razvoj Podgorice i Crne Gore, kao i da olakšaju pristup britanskim preduzetnicima crnogorskom tržištu.

Nikola Stojanoski, regionalni direktor u britanskom Ministarstvu za trgovinu i investicije je istakao da je bitno promovisati ekonomske prilike, te raditi na prevazilaženju izazova, kako bi se stvorio poslovni ambijent prilagođen za brojna ulaganja britanskih privrednika.

Podgorica Investment days još jedna je prilika za predstavljanje investicionog potencijala poslovnoj zajednici, kao i svih relevantnih informacija i ostalih ključnih faktora za privredne subjekte koji posluje ili imaju namjeru da ulažu na području Podgorice.

Ostavite komentar

Komentari (0)