test

Počelo rušenje zgrade Zeta film u Budvi: Bato Carević iz DF-a dobio posao kod Brana Mićunovića

Standard

03/10/2018

05:38

FOTO: Dnevne novine/CdM

Budvanska kompanija Zeta film, biznismena Branislava Brana Mićunovića, počela je da ruši istoimenu zgradu nadomak Starog grada, a radove izvodi kompanija Carinvest, vlasništvo budućeg predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića, visokog funkcionera Demokratskog fronta.

Mićunović će na mjestu zgrade Zeta filma izgraditi kondo hotel sa pet zvjezdica od deset spratova, a prema nekim najavama njegova firma će u ovaj objekat uložiti oko 16 miliona eura.

On je još u decembru 2016. godine od Ministarstva održivog razvoja i turizma dobio građevinsku dozvolu, koja ističe u decembru ove godine, a radnici su prije nekoliko dana počeli da uklanjaju krov. U međuvremenu su iseljeni svi poslovni prostori i diskoteka Budva.

Zabrana gradnje za ekskluzivnu i prvu zonu na teritoriji Budve, koja obuhvata prostor gdje se nalazi zgrada Zeta filma, istekla je juče, pa građevinske mašine mogu intenzivno da počnu rušenje jednospratnice.

Podsjetimo i kineska kompanija CRBC dala je nedavno posao na rekonstrukciji puta Bioče -Mateševo preko Lijeve Rijeke kompaniji Carinvest Bata Carevića.

Demokratski front je u više navrata oštro kritikovao sve koji sarađuju sa Mićunovićem, naglašavajući da je on čovjek režima, a u skupštinskoj raspravi o auto-putu poslanici Demokratskog fronta oštro su kritikovali vlast zbog njegove izgradnje.

Izvor (naslovna fotografija):

Crević i Mićunović

Ostavite komentar

Komentari (0)