test

Predlog o raspodjeli akumulirane dobiti biće usklađen sa zahtjevom Agencije za nadzor osiguranja

Standard

06/04/2020

13:36

Agencija za nadzor osiguranja Slovenije pozvala je osiguravajuća društva da do 1. oktobra 2020. godine obustave isplatu dividende iz neraspoređene dobiti, i da ne preuzimaju neopozivu obavezu za isplatom dividendi

“Obzirom na ovaj poziv, Uprava i Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav predložiće na redovnoj godišnjoj Skupštini akcionara Zavarovalnice Triglav, da akumulirana dobit koja je na dan, 31. decembra 2019. iznosila 60.543.475 eura, ostane  neraspoređena”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da zavarovalnica Triglav ne mijenja svoju dividendnu politiku, kojom uravnoteženo teži osigurati finansijsku stabilnost Grupe Triglav, sprovoditi strategiju rasta i razvoja, te isplaćivati privlačne dividende svojim akcionarima.

“Međutim, Društvo razumije poziv regulatora, koji je odgovoran za finansijsku stabilnost slovenačkog osigravajućeg sektora, posebno u okolnostima velike neizvjesnosti zbog širenja pandemije. U pozivu se uzimaju u obzir preporuke i postupci regulatornih tijela i tijela EU (EIOPA i IAIS), za osiguranje solventnosti i adekvatnosti kapitala osiguravajućih društava na području  Evropske unije”, poručuju iz te kompanije.

Ostavite komentar

Komentari (0)