test

Predrag Todorović odlazi sa 60.000 eura bonusa

Standard

24/02/2022

07:28

Izvršni direktor Air Montenegra Predrag Todorović napustiće dužnost sa 60.000 eura bonusa koji treba da mu budu isplaćeni do 31. marta, za kada je najavio odlazak sa mjesta prvog čovjeka državne avio-kompanije, saznaje Pobjeda.



Todorović je u ponedjeljak podnio bordu Air Montenegra i Ministarstvu kapitalnih investicija zahtjev za sporazumni raskid ugovora o radu, navodeći da to čini iz ličnih razloga. Odrekao se svih prava ugovora u preostalom trajanju ugovora od tri godine, uključujući i otpremninu od 100.000 eura. Tražio je, međutim, da mu se do isteka otkaznog roka izmire sve obaveze po ugovoru o radu, što uključuje bonuse na koje je ostvario pravo u prošloj godini.

Iz Air Montenegra juče nijesu htjeli da se oglašavaju ovim povodom, ali ni iz nadležnog Ministarstva kapitalnih investicija.

Prema informacijama Pobjede, još se ne zna ko će isplatiti Todoroviću bonuse. Iz kompanije tvrde da nemaju para, jer su u minusu, a iz Ministarstva kapitalnih investicija poručuju da je bord potpisao ovaj menadžerski ugovor.

Todorović je ugovorom o radu, koji je potpisao sa tadašnjim predsjednikom borda Air Montenegra Filipom Radulovićem, ostvario pravo na jednokratni bonus od 30.000 eura, ako firma za godinu počne sa komercijalnim aktivnostima, te isto toliko ako u jednoj kalendarskoj godini preveze 100.000 do 150.000 putnika. Todorović je početkom januara saopštio da su za šest mjeseci 2021. prevezli 100.000 putnika.

“Društvo je dužno da izvršnom direktoru isplati bonuse najkasnije do 30. juna tekuće godine za prethodnu”, navodi se u ugovoru o radu Todorovića, koji je objavljen na sajtu Air Montenegra.

Todorović je bio jedan od najplaćenijih direktora u državnim preduzećima. Mjesečno je zarađivao 4.400 eura, dok mu je za zakup stana kompanija plaćala još 1.000 eura. Kompanija je njegova visoka primanja i bonuse pravdala time da su za poziciju izvršnog direktora potrebne vještine i znanja, te da ona nosi veliku odgovornost koja mora biti valorizovana.

Air Montenegro je na kraju trećeg kvartala prošle godine bio u minusu 2,6 miliona eura, imaju probleme sa flotom, a posao im otežavaju i sukobi sa stečajnom upravom Montenegro erlajnza.

Prije povratka u Crnu Goru, Todorović je radio u firmi Citizen Plane u Parizu, specijalizovanoj za prodaju karata koje su preostale avio-kompanijama.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Predrag Todorović

Ostavite komentar

Komentari (0)