test

Protest mljekara ispred Ministarstva poljoprivrede: Ostavili bidone sa mlijekom za ugrožene

Standard

29/03/2022

13:09

Nekoliko desetina crnogorskih mljekara danas se u znak protesta okupilo ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, gdje su ostavili bidone sa mlijekom i najavili obustavu isporuke crnogorskim mljekarama.



Oni su naveli su da su donirali mlijeko kako bi se uručilo ugroženima, nakon što su ranije najavili obustavu isporuke, tražeći da otkupna cijena bude oko 70 centi.

Pozvali su građane i sve one kojima je potrebno, da preuzmu mlijeko koje je ostavljeno.

Okupljenima se obratio Generalni direktor Direktorata za poljoprivredu u Ministarstvu poljoprivrede Miroslav Cibmaljević rekavši da će se učiniti sve da bi se sačuvao ovaj sektor.

Proizvođač mlijeka Milka Iković kazala je da su se okupili zbog nezadovoljstva i najavila da će pokloniti mlijeko jer ga je, kako kaže, grijeh prosuti.

”Dijelimo ga građanima, ali doći će ljudi iz narodne kuhinje kojima ćemo predati bidone sa mlijekom. Mi se borimo se za veću cijenu mlijeka, jer je stočna hrana skočila u nedogled”, kazala je Iković.

Iz Saveza stočara ranije su Pobjedi kazali da su predložili model za rješenje ove situacije, navodeći da najtvrđi stav da nema povećanja otkupne cijene mlijeka imaju otkupljivači, zbog kojih je i donesena odluka o obustavi.

”Trgovinski lanci se ne izjašnjavaju, a vladina pomoć je na dugom štapu i zavisi od stave Vlade o našim prijedlozima i na kraju mora zasijedati Skupština da bi se izmijenio zakon o PDV-u ”, kazali su Pobjedi iz Saveza stočara.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (1)

Dzontraš

29 Mar. at 14:32

Glasali ste pa izvolite!