Radulović: Drugi blok Termoelektrane ne ugrožava Pariski sporazum

Radulović

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović kazao je da izgradnjom Drugog bloka Termoelektrane u Pljevljima, Crna Gora neće ugroziti poštovanje Pariskog sporazuma. On je podsjetio da je potvrđivanjem Pariskog sporazuma u Skupštini, Crna Gora potvrdila obavezu zajedničke borbe protiv negativnog uticaja klimatskih promjena.

Radulović je gostujući u Jutarnjem programu TVCG, kazao da će se prilikom izgradnje Drugog bloka poštovati svi standardi zaštite životne sredine.

Kad se bude izadavala građevinska dozvola za ovaj inženjerski objekat on će biti tretiran svim studijama zaštite životne sredine“, rekao je Radulović.

Ministar je ponovio da očekuje da ćemo do kraja godine otvoriti Poglavlje 27 Životna sredina i klimatske promjene.

Kaže i da 1,5 milijardi eura, koje nam je potrebno za to poglavlje nemamo, ali ćemo veliki dio obezbijediti kroz EU Fondove i Eko fond, koji bi trebalo da zaživi do kraja godine.

“To je Deklaracija o zaštiti, samo nijesam razumio zaštiti čega, prirode ili kulturnih dobara? Uglavnom Vlada i ministarstvo će do kraja ispoštovati sve zakonske norme. Ja nijesam vidio mogućnost da se na ovakav način suspenduje taj planski dokumenat, ali ako bude prema tome ćemo se odnijet odgovorno”, poručio je Radulović.

Ministar je saopštio da javnost u Crnoj Gori često ima potrebu da kritikuje sve što se gradi, od auto-puta do Porto Montenegra.

Kada je riječ o kritikama na račun projekta Skadar Lejk, Radulović kaže da ne sumnja u kredibilnost investitora, ali ni u njegovu namjeru da očuva životnu sredinu.
Do danas nisam dobio dokument koji bi demantovao nalaze eksperata koji su radili na planskoj dokumentaciji zaštite tog objekta“, tvrdi Radulović i dodaje da je srcem i dušom za gradnju kompleksa na Skadarskom jezeru, jer kako dodaje za sada nema osnova da sumnja u namjere investitora.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U izraelskim napadima za pet dana ubijeno 145 Palestinaca,...

Prema podacima Palestinskog društva Crvenog polumjeseca, 17 povrijeđenih ljudi ustrijeljeno je bojevom municijom, a osam gumenim mecima....

CNP: Komemoracija povodom smrti Zefa Bata Dedivanovića u utorak

Dedivanović je rođen 1939. godine u Zatrjepču kod Podgorice. Osnovnu školu završio je u Zmajevu (Vojvodina), a...

Ministarstvo zdravlja: Dato preko 140 hiljada doza vakcina

Tokom 15. maja dato je 2.889 doza, od kojih je 2.668 prvih i 211 drugih doza.

UP: Identifkovane osobe koje su uništavale sadnice u parku

"Uvidom u video snimak i preduzetim aktivnostima na terenu policija je došla do sumnje da su osobe...

DPS: Krivokapić da prestane da se ponaša u maniru...

U suprotnom, kako navode pozivaju ga da već jednom prestane da iznosi neistine, što već dugo radi...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare