test

Regionalni vodovod traži pomoć od Ministarstva finansija za otplatu kredita Evropskoj banci

N. Pajović

23/08/2022

11:37

Regionalni vodovod Crnogorsko primorje uputilo je dopis Ministarstvu fianansija i socijalnog staranja, kao i Ministarstvu ekologije , prostornog planiranja i urbanizma u kojem ističu da nijesu u mogućnosti da isplate ratu kredita Evropskoj banci za obnovu i razvoj EBRD u iznosu od 755.008 eura koja dospjeva 24.avgusta na naplatu, saznaje Standard.

U dopisu ističu da su od strane EBRD dobili obavještenje o prispeću obaveze po osnovu kreditnog aranžmana u ukupnom iznosu od 755.008,57 eura.

“Shodno planu otplate anuitet je potrebno uplatiti najkasnije do 24.avgusta. Kako regionalno vodovod u ovom trenutku nije u mogućnosti da izmiri predmetnu obavezu, uslijed trenutne nelikvidnosti Društva, to ovoim putem upućujemo molbu Minstarstvu finanasija i scijalnog staranja da preuzme obavezu Regionalnog vodovodai uplati anuitet koji dospjeva 24.avgusta prema EBRD, dok bi se Reagionalni vodovodobavezao da pomenuta sredstva uplati u državni trezor Minsitarstva finansija u toku 2022.godine”, navodi se u dopisu.

Ostavite komentar

Komentari (0)