test

Rmandić: Abazović i Adžić da kažu koliko će biti povećane plate policajcima

Standard

28/11/2022

08:51

Nezavisni sindikat policije poziva premijera u tehničkom mandatuDritana Abazovićai ministra unutrašnjih poslovaFilipa Adžićada saopšte koliko će biti povećane zarade policajcima.



  • Već je 14 dana od kada je Vlada Crne Gore predala Skupštini predlog budžeta za 2023. godinu i na sva zvona najavila povećanje zarada policijskim službenicima, a mi i dalje ne znamo koliko je to povećanje. Zar je to toliko mizerno da premijer i ministar unutrašnjih poslova 14 dana skupljaju hrabrost da nam to saopšte? Zar se toliko plaše reakcije policijskih službenika – saopštio je predsjednik Nezavisnog sindikata policije Igor Rmandić.

U međuvremenu se, kaže on, čuje da se povećanje planira i nekim drugim dijelovima državne uprave (IT stručnjaci 30 odsto, vijest od juče), da se obećavaju donacije zemljama koje te iste donacije troše na kupovinu oružja i ubijanje ljudi ali niko ne pominje koliko će biti povećana plata socijalnim slučajevima koji u Ministarstvu unutrašnjih poslova rade za oko 300 eura.

  • Koliko su nam to povećanje spremili premijer i ministar? Da li će to svima da povećaju plate a policiji, po starom dobrom običaju, šta ostane – pita on.

Prema njegovim riječima, matematički gledano i 0,1 odsto je povećanje ali gledano iz prizme građanina koji svakodnevno plaća sve skuplju hranu, odjeću, gorivo nas mrvice ne zanimaju niti zadovoljavaju naše potrebe.

  • Poučeni dosadašnjim iskustvom to nas uopšte nebi začudilo, a čitav scenario koji nam se vjerovatno sprema može da se poredi sa fudbalom – naveo je Rmandić.

On kaže da je nekoliko fudbalskih trenera je imalo sreću ili nesreću da trenira Maria Balotelija, odličnog igrača ali vrlo nestašnog i jako nedisciplinovanog.

  • Trpjeli su ga samo zato što je dobro odrađivao posao tj. davao golove kad je najviše trebalo. Čini se da i naš premijer ima svog Balotelija. Ovaj domaći je toliko nestašan, nedisciplinovan i kompromitovan da ga kriju i na tajne sastanke uvode kroz garažu ali su sve njegove hipoteke beznačajne u odnosu na golove koje daje. Opstrukcija protesta policijskih službenika, pasiviziranje i gušenje svakog nezadovoljstva policajaca, obmanjivanje kolega pričom da bolje sjutra samo što nije, potpuno obesmišljavanje svake sindikalne borbe samo je dio golgeterskog arsenala premijerovog Balotelija koga je i on sam, relativno skoro, optuživao za neke zloupotrebe – ističe Rmandić.

Kako drugačij, dodaje on, tumačiti da mjesecima pa čak i godinama tužilaštvo i policija ništa ne preduzimaju po pitanju prijava za zloupotrebe u Sindikatu Uprave policije?

  • Kako tumačiti da Etički odbor Ministarstva unutrašnjih poslovačetiri mjeseca nije u stanju da riješi prijavu za kršenje Kodeksa policijske etike od strane prvog čovjeka tog sindikata? Predmeti stoje u nekoj fioci a Baloteli igra na svakoj poziciji u timu gdje mu se kaže. I ne pravi pitanje, bitno je da je u igri. E pa gospodo, nas Vaše igre i tajni dogovori ne zanimaju. Mi hoćemo dostojanstven život za sebe i svoje porodice. Ako ste mislili da odugovlačite do zadnjeg časa i onda nam date neku mizernu ponudu po principu uzmi ili ostavi a nakon toga preko svojih poslušnika ubjeđujete ljude da to prihvate i vršite pritisak na nas zaboravite na to – ukazao je on.

Vjeruju, naglašava, samo svojim očima i ušima a povjerenje poklanjaju isključivo djelima a ne praznim obećanjima.

  • Gospodine premijeru, gospodine ministre, zar ne mislite da oni koji su spremni da za ovo društvo i ovu državu daju sve, pa čak i život, zaslužuju malo više poštovanja i život dostojan čovjeka? Iznesite svoju ponudu pa da, kao ozbiljni ljudi, sjednemo za sto i razgovaramo. Bez hipoteka iz prošlosti, bez kupljenih diploma, bez nestalih stambenih kvadrata. Čisto i ozbiljno. Na ravnopravnim osnovama, naravno – zaključio je Rmandić.
Izvor: Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)