test

Sastanak u Vladi povodom bolnice Meljine: Postoji dobra volja da se situacija riješi u korist građana i zaposlenih

Standard

05/12/2022

17:06

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović sa svojim saradnicima sastao se danas u svom kabinetu sa rukovodstvom bolnice 'Meljine', predsjednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem i predsjednikom SO Ivanom Otovićem. Na sastanku je zajednički zaključeno da postoji dobra volja obje strane da se ova situacija riješi u korist građana i zaposlenih.

Kako je saopšteno iz Vlade, na sastanku je izražena zabrinutost zbog finansijske situacije u kojoj se našla ova zdravstvena ustanova i ocijenjeno kao urgentno da nadležni državni organi učine sve da se nađe rješenje i omogući normalno funkcionisanje Bolnice Meljine.

Abazović je istakao da je informisan o finansijskim problemima Bolnice Meljine.

“Upoznati smo sa problemima, imamo razumijevanje za proteste i nezadovoljstvo građana. Iako su nam manevarske mogućnosti ograničene, zbog toga što je ova zdravstvena pod privremenom mjerom Tužilaštva, Vlada aktivno radi na iznalaženju rješenja za ovaj problem”, kazao je Abazović tokom današnje press konferencije.

Uprkos komplikovanosti problema, kako je istakao premijer u tehničkom mandatu, sastanak je bio vrlo konstruktivan i predloženo je više potencijalnih kratkoročnih i dugoročnih rješenja.

“Imamo tri modela za rješenje ovog problema. Nadamo se da ćemo imati podršku i Tužilaštva i Suda. Prva mjera će biti na sjednici Vlade ove sedmice. Problem isplate zaostalih zarada smo voljni da riješimo. Država ima i volju i sredstva i važno je da to uradimo po zakonu”, kazao je Abazović.

Ostavite komentar

Komentari (0)