test

The Banker: Erste banka po peti put najbolja banka u Crnoj Gori

Standard

03/12/2020

12:30

Magazin „The Banker“ je po peti put proglasio Erste Bank AD Podgorica „Bankom godine u Crnoj Gori“. Nagrade ovog renomiranog magazina, koji djeluje u okviru Financial Times grupacije, ove godine su proglašene na onlajn ceremoniji održanoj 2. decembra, saopšteno je iz banke.

“Čast nam je i zadovoljstvo primiti ovu prestižnu nagradu kao potvrdu da su kvalitet našeg poslovanja i odgovornost u pristupu klijentima pogođenim pandemijom prepoznati i u međunarodnoj medijskoj zajednici. Erste banka je ostala blizu klijentima i podržala ih brzo dostupnom likvidnošću tokom proljećnog zatvaranja. Pomjerajući fokus na efekte covid-19 krize koji nijesu trenutni i neposredni, nastavljamo da pružamo održivu podršku kroz mehanizme restrukturiranja prilagođene industrijama i klijentima“, rekao je Aleksa Lukić, glavni izvršni direktor Erste banke u uzjavi za magazin „The Banker“.

„Ova nagrada pripada svim zaposlenima banke i podsticaj je da nastavimo da gradimo vodeću banku u Crnoj Gori,odgovorno i predano“, dodao je on.

“Nagrada za najbolju banku dodjeljuje se svake godine na osnovu više kriterijuma, među kojima su finansijski pokazatelji poslovanja, strategija razvoja digitalnih i tradicionalnih kanala plaćanja, odnosa prema klijentima.Žiri je ove godine u obzir uzeo način na koji su banke podržale klijente u uslovima pandemije istovremeno održavajući rezilijentnost, odnosno sposobnost uspješnog funkcionisanja u izazovnim uslovima.

Od svog osnivanja 1926. godine, magazin „The Banker“je važan izvor ekonomskih i finansijskih informacija za globalnu bankarsku industriju. Godišnje nagrade koje ovaj magazin dodjeljuje smatraju se jednom od najprestižnijih bankarskih nagrada u svijetu”, navode u saopštenju.

Ostavite komentar

Komentari (0)