test

U Crnu Goru dolazi svjetski poznata tehnološka kompanija iz Luksemburga

Standard

31/05/2022

07:29

Svjetski poznata kompanija - programer i proizvođač 3D skenera i softvera, „Artec 3D” (https://www.artec3d.com/), otvara novu evropsku kancelariju koja će biti smještena u Crnoj Gori, a služice kao centar za marketing, istraživanje i razvoj.

Povodom otvaranja „Artec Adriatica” u Baru, predsjednik „Artec 3D“, Artjom Juhin (Artyom Yukhin), posetio je Crnu Goru, gde se sastao sa ministrima finansija Aleksandrom Damjanovićem, unutrašnjih poslova Filipom Adžićem, nauke i tehnološkog razvoja Biljanom Šćepanović, direktorom Uprave prihoda i carina Radetom Miloševićem, direktoricom Investiciono-razvojnog fonda Irenom Radović, direktorom Agencije za investicije Crne Gore Mladenom Grgićem i gradonačelnikom Bara Dušanom Raičevićem.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović je u razgovoru poručio da fokus crnogorske ekonomije treba da bude na inovacijama, koje su ključne za jačanje konkurentnosti, te da iskustvo kompanije koja dolazi iz “srca Evrope” može biti korisno.

“Crna Gora, stvarajući povoljan ambijent za razvoj privatnog sektora, pozdravlja prisustvo uspješnih evropskih kompanija u brzo rastućoj tehnološkoj industriji, kao što je Artec3D”, naglasio je Damjanović.

Na sastancima u Crnoj Gori je ocenjeno da je otvaranje evropske kancelarije “Artec 3D’ u Baru značajan korak ka boljem partnerstvu i saradnji između Luksemburga i Crne Gore, sto će doprinijeti i kontinuiranom rastu kompanije.

 „Artec 3D“ nastavlja da raste, a samo je u 2021. godini njeno sjedište u Luksemburgu u pogledu broja zaposlenih uvećano za više od 30 odsto. Ove godine je osnovana nova kancelarija u Crnoj Gori, pored dosadašnjih filijala kompanije u SAD i Kini. Raste i mreža globalno ovlašćenih prodavaca. Svojom novom filijalom u Južnoj Evropi, „Artec 3D“ želi da svoje visokostručne timove proširi novim stručnjacima za programiranje, istraživanje, razvoj i marketing.

„Dok gledamo u budućnost „Artec 3D“-a i našeg rastućeg poslovanja, zadovoljni smo što stvaramo novi centar u Crnoj Gori“, navodi predsjednikArtec 3DArtjom Juhin. On je tokom susreta naglasio da posebno imajući u vidu to da se tehnološki talenti sele širom Evrope, Crna Gora nudi brojne mogućnosti za nastavak širenja kompanije „Artec 3D“. Programeri za razvoj softvera, matematičari, stručnjaci za kompjutersku obradu vizuelnih informacija i vještačku inteligenciju, mašinski, elektro i optički inženjeri, kao i mnogi drugi profesionalci, pronaći će atraktivno životno i radno okruženje kada se pridruže prijateljskom, inovativnom timu na čelu 3D tehnologije”, dodao je Juhin.

Artec 3D linija prestižnih prenosnih 3D skenera i preciznog softvera za 3D skeniranje je u širokoj upotrebi u cijelom svijetu, u raznim industrijama. Od pružanja pomoći istraživačima na velikim arheološkim projektima, preko pomoći astronautima u obuci za svemirska putovanja, do pravljenja udova za amputirane osobe, „Artec 3D“ u potpunosti mijenja način rada industrije, olakšava i ubrzava radne procese i stvara nove mogućnosti.

O kompanijiArtec 3D

“Artec 3D” (https://www.artec3d.com/) je međunarodna kompanija, sa sjedištem u Luksemburgu, sa kancelarijama u SAD (Santa Klara, Kalifornija), Kini (Šangaj) i Crnoj Gori (Bar). Razvija i proizvodi inovativna 3D rješenja i proizvode. Ima tim profesionalnih stručnjaka za snimanje i obradu 3D površina, kao i biometrijsko prepoznavanje lica. Proizvodi i usluge kompanije „Artec 3D“, mogu se koristiti u mnogim industrijama, kao što su inženjering, inspekcijski pregledi i nadzori, medicina, mediji i dizajn, zabava, moda, očuvanje istorije, sigurnosna tehnologija i još mnogo toga.

O kompaniji „Artec 3D“ na linku https://www.artec3d.com/

Ostavite komentar

Komentari (1)

Stevan

31 May. at 06:44

Opet neki lik iz bivšeg Sovjetskog saveza!