test

U Podgorici održana prezentacija francuske kompanije COFACE

Standard

19/05/2022

20:09

U Podgorici je danas održana prezentacija francuske kompanije COFACE koja je ovlašćena da izdaje sertifikate za uspjesno poslovanje EXCELLENT SME malim i srednjim preduzećima.

COFACE je osnovan 1946.godine kao kompanija koja se bavi osiguranjem rizika, kreditnim zaduženjima, faktoringom i posluje u vise od 100 zemalja. Kompanija je od 2014.godine na svjetskim berzama, zapošljava više od 4.000 radnika a u regionu je prisutna u svim zemljama.

Na danasnjoj prezentaciji govorio je predsjednik uprave Sergej Simoniti koji je istakao da je Crna Gora važan korak za pozicioniranje COFACE na prostorima Zapadnog Balkana i da se njihova kompanija odnosi na svim tržištima isto bez obzira na veličinu ekonomskog potencijala.

Predstavnik Coface Jelena Đukić objasnila je kako usluge COFACE mogu pomoći kompanijama da bolje upravljaju poslovnim rizicima.

Jedan od suorganizatora današnje prezentacije Rajko Uskoković, predsjednik Udruženja Francusko Crnogorskih Kompanija istakao da je dolazak jedne renomirane kompanije kao sto je COFACE od velikog značaja za crnogorsku ekonomiju, njena preduzeća a za Udruženje čast da se broj francuskih kompanija prisutnih u Crnoj Gori poslije COVID 19 perioda ponovo uvećava.

Skup je u ime francuske ambasade u Podgorici pozdravio Kristijan Timonije, ambasador Francuske u Crnoj Gori.

Izvor (naslovna fotografija):

Prezentacija kompanije COFACE

Ostavite komentar

Komentari (0)