test

UPC: Partnerskim pristupom rješavati probleme

Standard

03/06/2022

16:55

Menadžment Uprave prihoda i carina na čelu sa direktorom Radem Miloševićem, uz prisustvo predstavnika nadležnog ministarstva, organizovao je danas sastanak sa predstavnicima crnogorskih lokalnih uprava.



“Sastanak je organizovan u cilju sagledavanja ključnih problema sa kojima se suočavaju opštine i zajedničkog pronalaženja rješenja, te najefikasnijeg modela buduće saradnje”, saopšteno je iz UPC.

Predstavnici opština su iznijeli teškoće sa kojima se susrijeću među kojima se ključne finansijske prirode i odnose se na punjenje lokalnih bužeta, za šta direktnu odgovornost imputiraju situaciji izazvanoj koronavirusom, ali i sprovođenju programa Evropa sad.

Ovaj problem, kako su naveli, za sobom povlači čitav niz teškoća u funkcionisanju, realizaciji i servisiranju redovnih obaveza. Takođe, istakli su i da im reprogram poreskog duga otežava situaciju ne samo zbog izmirivanja obaveza, već i u pogledu ograničavanja angažovanja radne snage koja je neophodna za uspješnu realizaciju aktivnosti i zadataka.

Od strane predstavnika UPC i Ministarstva finansija je saopšteno da se intenzivno radi na pronalaženju najboljeg modela za prevazilaženje ključnih problema sa kojima se susrijeću lokalne uprave, te da će konkretna rješenja biti uskoro prezentovana.

Milošević naglasio i da će Uprava obaveze iz svojih nadležnostiuredno i redovno servisirati i podsjetio da je, u skladu sa principom rada koji podrazumijeva efikasnost i transparentnost, otvorena za sve vidove saradnje i partnerskog odnosa u skladu sa zakonskim propisima.

Izvor (naslovna fotografija):

Uprava prihoda i carina

Ostavite komentar

Komentari (0)