Izvor:Bar info

Zoran Bošković i Zoran Maraš dovezli prvi privatni voz u Bar

Barski mašinovođa Zoran Bošković i njegov kolega Zoran Maraš dovezli su nedavno u taj grad prvi privatni voz u željezničku stanicu, i uopšte u Crnu Goru.

Riječ je o kompoziciji željezničkog prevoznika “Kombinovani prevoz” sa sjedištem u Beogradu i Zagrebu i sestrinskom firmom “Kombinovani prevoz” Montenegro.

Teretni voz koga su činili lokomotiva tipa “Traxx Bombardier, ser. 185” i pet vagona, a kojeg su dovezli Bošković i Maraš, posjeduje sve licence i sertifikate za vožnju prugama dvije države.

Takođe, njih dvojica su prve mašinovođe sa licencama koje omogućavaju nesmetani prevoz između Srbije i Crne Gore, bez zadržavanja i zamjene osoblja.

“Pravi posao, po najavama, kreće od kraja oktobra, imamo veliku količinu ugovorene robe, tako da ništa ne preuzimamo drugim operaterima… Posebno mi je drago kao lokalpatrioti što će sve ići ka Luci Bar i Baru kao krajnjoj stanici. Do sada smo ka drugim destinacijama prevozili automobile, rudu, pšenicu, zavisno od potrebe tržišta”, rekao je za Bar Info i Radio Bar Zoran Bošković.

Riječ je o privatnoj firmi koja kontinuirano raste, to je čitavi sistem i posjeduje 18 dizel-lokomotiva i šest ‘Bombardiera’.

“U njoj rade Srbi, Makedonci, Bosanci, Crnogorci, prava smo Jugoslavija u malom. Dobra stvar je što će biti još dosta novih radnih mjesta na raznim pozicijama vezanim za željeznicu, a to je prilika za naše mlade ljude”, kazao je Bošković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Udes u Bijelom Polju, nema povrijeđenih

Do udesa je došlo oko 20.30 časova, kada su se sudarila dva vozila bjelopoljskih registarskih oznaka.

Terzić o sukobu Adžića i Rmandića: Svi koji su...

Apsolutno me ne zanima. Neka komentarišu i nevladine organizacije i mediji nakon ovoga šta god hoće. Mene...

Ženu 17 godina držali u zatočeništvu, ljekari UKC-a RS...

Žena, koju su navodno članovi njene porodice godinama držali u zatočeništvu, primljena je u UKC 12. septembra...

Gazdić: Poglavlje 27 zatvaramo u 2025. godini

Naš najveći izazov u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom je usvajanje briselskih standarda iz oblasti zaštite životne...

Terzić: Abazović i Kovač došli na lice mjesta nakon...

On tvrdi da je uviđaj bio završen prije nego su došli. " Dok ne...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare