Snimak izazvao oštre reakcije: U Bijelom Polju pretučen mladić

U gradu pod Obrovom juče je jedna od aktuelnih tema koja je naišla na oštru reakciju građana bio snimak na društvenim mrežama, gdje se jasno vidi kako četvorica pripadnika romske populacije u centru grada brutalno prebijaju jednog mladića, pišu Vikend novine.

Dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju Slavenko Smolović potvrdio je za Vikend novine da su upoznati sa predmetnim događajem.

„Policija sprovodi operativne radnje i radi na prikupljanju dokaza protiv vinovnika ovog krivičnog djela. Oni su identifikovani i nakon sprovedenog izviđaja i prikupljenih podataka od strane policije, tužilaštvo će formirati predmet i kvalifikovati predmetno djelo”, kazao je tužilac Smolović.

Inače, na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi kako četvorica mlađih pripadnika romske populacije tuku bespomoćnog mladića, što je naišlo na oštru osudu i gnušanje od strane građana.

Ova događaj oštro je osudila i Mreža nevladinih organizacija sjevera, u čijem saopštenju se navodi da zbog učestalih incidenata i obračuna na ulicama Bijelog Polja, gdje uglavnom stradaju nedužni građani, ulice grada postaju arene za iživljavanje obijesnih, pijanih i drogiranih nasilnika.

„Izražavamo zabrinutost i istovremeno protestujemo zbog ovakve situacije i atmosfere u gradu. Činjenica je da su sve učestaliji incidenti koji su doveli do situacije da se građani osjećaju nezaštićeno i ugroženo, a da nadležni ne reaguju na pravi, zakonom predviđeni način izricanjem adekvatnih sankcija i sprečavanjem nasilja, tako da time direktno podstiču nasilnike da čine nova nasilja nad nedužnim građanima.

Šta je ako ne korupcija razlog ovakvog neadekvatnog odgovora na vršenje nasilja i izazivanja osjećaja nesigurnosti, ugrožavanja mira i spokoja građana”, navodi se u saopštenju Mreže nevladinih organizacija sjevera.

Dodaje se da snimak brutalnog prebijanja građanina koji ima psihičkih smetnji i koji ni ujednom trenutku ne pruža otpor četvorici nasilnika, koji ga brutalno i krvnički tuku, treba da zabrine svakog normalnog stanovnika grada pod Obrovom.

„Stoga tražimo hitnu i neodložnu reakciju državnih organa sa najvišeg nivoa. Ukoliko se ništa ne preduzme, iduće sedmice organizovaćemo protest građana ispred nadležnih institucija”, zaključuje se pored ostalog u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

U Vladi Srbije biće 11 žena, Lončar ostaje ministar...

Za razliku od Lončara, u novu Vladu Srbije 2020. ulaze i neka nova lica. Jedno od njih...

Ljubavna priča i porodičan život čuvenog Zverke je za...

Direktno sa neba stigao je naš drugi sin Kits – napisao je tada Zverka oduševljeno na svom profilu na Instagramu.

Mandić: Neću dozvoliti da tajkuni ukradu narodnu volju i...

“Ovo što rade Miško Perović i grupa okupljena oko drugotajkunske porodice je neprihvatljivo za svakog čestitog čovjeka....

Ovi KUĆNI POSLOVI se završavaju SE*SOM!

U studiji u kojoj je učestvovalo 1.000 ljudi iz Amerike i Velike Britanije, čak 58 odsto anketiranih...

Knežević: Sa Zdravkom Krivokapićem se nisam vidio duže od...

Knežević je naveo da nikakvog sastanka nije bilo, te da Krivokapića nije vidio 15 dana.

NAJČITANIJE

Ubio kolumbijskog narko-bosa i pobjegao: Našli ga kako drhti,...

Stanimirović nije nastradao igrajući ruski rulet, kako su mediji prvobitno izvještavali. Pijana svađa u noći 31. marta pokrenula...

Medojević: Bio sam za istim stolom kada je Gojko...

Medojević ističe kako Gojko Perović nije Crkva, kao što ni Miško Perović nije...

Novi cjenovnik: Odvoz smeća skuplji 50 odsto

Cjenovnik je dobio pozitivno mišljenje Sekretarijata za komunalne poslove, a ovaj organ uprave naveo je razloge za...

Prašović pobijedio Puhala u Beogradu

Prašović je do pobjede došao prekidom u devetoj rundi. To je njegov 14. trijumf...

Milan Popović uhapšen zbog napada na komunalnog policajca

Incident se dogodio danas oko 11,45 časova u Ulici Slobode u Podgorici kada je verbalno, a potom...
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare