Zbog pašenoga Bata Carevića Budva bez načelnika policije godinu dana: Terzića za šefa predložio ministar Adžić

Nakon surove likvidacije Podgoričanina Milića Minje Šakovića u bašti lokala ''Korkovado'' ispred zidina Starog grada u Budvi, na vidjelo su izašle i manjkavosti političkih kompromisa u vođenju kadrovske politike u Upravi policije u minulom periodu.

Već godinu dana Centar bezbjednosti Budva nema načelnika, a razlog je zahtjev predsjednika Opštine Budva Marka Bata Carevića da šef policije bude njegov pašenog Zoran Bubanja.

Za menadžment Uprave policije to nije bilo prihvatljivo rješenje u formalnom smislu, pa je mjesto ostalo upražnjeno sve do sada.

Ipak, prema riječima informisanih sagovornika,  Bubanja sve vrijeme rukovodi budvanskom policijom sa mjesta komandira Stanice policije.

Hronologija problematične kadrovske politike u Budvi seže od proljeća prošle godine, kada je za načelnika Centra bezbjendosti imenovan Danilo Šaranović, koji je poslije samo 20-tak dana napustio tu poziciju jer je bez njegove saglasnosti za njegovog pomoćnika i komandira Stanice policije imenovan upravo Bubanja.

U susret predstojećoj turističkoj sezoni, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić odlučio je da mjesto šefa budvanske policije ne smije biti upražnjeno i da je njegov predlog za tu poziciju njegov aktuelni savjetnik za bezbjednost Nikola Terzić.

Prema Zakonu o unutrašnjim poslovima, konačnu odluku donijeće direktor Uprave policije Zoran Brđanin. Nezvanično, takva odluka još nije formalizovana.

Terzić je službenik Uprave policije od 2004. godine, a prvo radno mjesto mu je bilo – policajac u Centru bezbjednosti Podgorica. Od 2009. do 2018. godine radio je u sektoru za kriminalističke policije, gdje se bavio istragama protiv privrednog i organizovanog kriminala. Zatim je oko godinu dana bio komandir jedinice u Sektoru granične policije, odakle je unaprijeđen za savjetnika za bezbjednost u kabinetu prethodnog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, gdje je ostao i u mandatu Filipa Adžića.

U Terzićevoj policijskoj karijeri, zabilježen je i jedan nepopularan događan – sudski postupak, koji je protiv njega vođen zbog nestanka dokumentacije nakon pretresa kuće Podgoričanina Veselina Mujovića. Taj postupak je poslije nekoliko godina okončan oslobađajućom presudom, a Unutrašnja kontrola MUP-a takođe je utvrdila da nema elemenata disciplinske odgovornosti.

Aktuelna složena bezbjednosna situacija, rasvjetljavanje mafijaškog ubistva, priliv velikog broja turista i velika koncentracija bezbjednosno interesantnih osoba, biće veliki izazov za budućeg načelnika policije. Ukoliko to bude Terzić, dodatni izazov za njega biće da li će uspjeti da očisti starješinski kadar u tom CB-u od sadašnjih satrješinskih kadrova i inspektora, umreženih sa lokalnom vlašću, ali i kriminalnim strukturama u tom gradu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medvedev posjetio separatistički region na istoku Ukrajine

To je jedna od najvećih ruskih delegacija koja je posjetila istočnu Ukrajinu od...

Estonija će zabraniti ulazak Rusima sa turističkim vizama

Estonski ministar vanjskih poslova Urmas Reinsalu rekao je nakon sjednice vlade 11. avgusta...

Vremenska prognoza za petak – 12. avgust

Više padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren...

U Portugalu izgorjelo 10.000 hektara šume

Prema privremenoj procjeni Evropskog informacionog sistema o šumskim požarima, izgorjela je desetina od...

SAD pozvale na stvaranje demilitarizovane zone oko elektrane u...

„Borbe u blizini nuklearne elektrane su opasne i neodgovorne“, izjavio je neimenovani portparol...

NAJČITANIJE

3 KOMENTARA

guest
3 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Jakov
Jakov
22/06/2022•10:54 10:54

Pravi potez Ministre. Poznavajuci uvazenog Terzica mnogima u CB Budva ce biti tijesno!!!

Tito
Tito
22/06/2022•13:49 13:49

Dobri i casni momak. Mislim da je odzvonilo budvanskom klanu iza kojeg stoje poslanici Demokrata i DFa.

Kole Boškov
Kole Boškov
23/06/2022•12:58 12:58

Neka Terzić utvrdi pravo imovinsko – milionsko stanje kolega iz CB Budva!