test

“Ana Karenjina” večeras na sceni Zetskog doma

Standard

16/05/2022

15:30

Čitajući tu priču o ljubavi, bilo mi je jasno da se kroz nju prožimaju dvije linije – jedna se odnosi na Anu Karenjinu, a druga na Ljevina. One su paralelne, ali istovremeno i refleksija jedna drugoj, rekao je reditelj.

Majski repertoar Kraljevskog pozorišta Zetski dom biće nastavljen večeras u 19 sati izvođenjem predstave “Ana Karenjina”, koju je prema istoimenom romanu Lava Nikolajeviča Tolstoja režirao Mirko Radonjić.

Uloge u predstavi nastaloj u koprodukciji s Dramskim studiom “Prazan prostor” iz Podgorice tumače Sanja Vujisić, Pavle Prelević i Aleksandar Gavranić.

Kako je reditelj Mirko Radonjić ranije rekao, ideja o komadu nije došla isključivo jer je riječ o Tolstojevom antologijskom djelu, već i zbog interesovanja za teme koje je ruski književnik otvorio u romanu “Ana Karenjina”.

“Suštinski, od starta sam znao da toj priči treba mala ekipa. Što zbog obima, što zbog produkcijskih uslova koji zahtijevaju angažman većeg ansambla, ovaj se naslov postavlja rijetko, naročito na našim prostorima. No, čitajući tu priču o ljubavi, bilo mi je jasno da se kroz nju prožimaju dvije linije – jedna se odnosi na Anu Karenjinu, a druga na Ljevina. One su paralelne, ali istovremeno i refleksija jedna drugoj”, rekao je Radonjić.

Za dramaturgiju je bio zadužen Ilija Đurović, dok je asistentkinja režije Hana Rastoder. Kostimografkinja je Lina Leković, producentkinja Marija Backović, a autor muzike Ilija Gajević. Autori fotografskog i video materijala su Ana Kašćelan i Pavle Simonović, a dizajna Iva Mijanović.

Ostavite komentar

Komentari (0)