test

Dašak Beča na Novogodišnjem koncertu CSO

Standard

31/12/2022

09:50

Crnogorski simfonijski orkestar (CSO) na Novogodišnjem koncertu u Podgorici izveo je i djela koja nisu standardni dio repertoara, sa primjesama narodne muzike i džeza.



Koncert, za koji se tražila karta više, održan je pod upravom dirigenta Ivana Josipa Skendera na Velikoj sceni Muzičkog centra Crne Gore (MCCG), a kao solisti su nastupili klarinetisti Veljko Klenkovski, Petar Garić i Damjan Begović.

Skender je nakon koncerta kazao da je publika u Podgorici doživjela dašak iz Beča, ali i sa Istoka i Zapada i da ne čudi sjajna reakcija. Garić je kazao da je za njega najupečatljivi utisak sa koncerta što je sala bila prepuna.

„Ono čemu se nadam da je publika uživala u koncertu i da će istom broju doći na sljedeći koncert. Da ne bude samo na novogodišnji , nego na svaki redovni. Mislim da je vrijedno i da mogu da uživaju“, rekao je Garić.

Umjetnički direktor MCCG, Marko Simović kazao je, sumirajući godinu za nama, da je bila puno izazova u toj instituciji, navodeći da su „vodili borbu sa vjetrovima, poplavama, krovovima“.

„Trudili smo se maksimalno da opravdamo očekivanje i povjerenje koje imamo, a koje se vidjelo na Novogodišnjem koncertu u punom svom obimu, prepuna sala i veliko zadovoljstvo. Što se nas tiče, mi smo se makar na jedan dan integrisali u Evropu u koju toliko dugo putujemo“, naveo je Simović.

Izvor (naslovna fotografija):

PR Centar

Ostavite komentar

Komentari (0)