test

Očekuju se rekordne posjete Prazniku mimoze

Standard

15/01/2023

14:20

Praznik mimoze, zaštitni znak Herceg Novog, koji će se održati od 4. marta do 17. februara očekuje se da će okupiti rekordan broj posjetilaca saglasni su iz Turističke organizacije Herceg Novi i Direkcije festivala.

“Prema interesovanju agencija i gostiju iz regiona, neke procjene su da na koncertima na otvaranju i zatvaranju možemo očekivati više od 10.000 ljudi, na Berbi mimoze oko 20 hiljada posjetilaca, a kada je u pitanju velika karnavelska povorka zakazana za 4. mart učešće je najavilo više od 800 karnevalista iz dvadesetak evropskih i gradova regiona”, saopšteno je iz Direkcije 54. Praznika mimoze za Radio Crne Gore.

U slavu žutog cvijeta organizovaće se 50 događaja tokom 16 dana.

Festival će upotpuniti muzički koncerti Marije Šerifović, Konstrakte, DJ Claptone-a, Tonija Cetinskog, Đorđa Davida i Ivane Peters, Galije, Zvonka Bogdana, kao i Nikole Rokvića i Nede Ukraden.

Novost je, navodi Natalija Terzić iz Turističke organizacije, događaj Winter Flower koji je rađen u saradnji sa Exit festivalom.

Tačnije, 25. februara, nastupiće jedan od najpopularnijih svjetskih DJ i producenata, Klepton, Konstrakta sa Zemljom Gruva, koja je, kako kaže Terzić, prošle godine obilježila muzičku scenu Balkana, a pored njih nastupiće i Kejt kao i predstavnici crnogorske elektronske scene P.S. i Bodzie.

“Takođe novina, a odnosi se na sadržaj za djecu je Park mimoze koji će biti smješten u centru grada, tačnije Parku Boka. Najveća atrakcija parka svakalo će biti klizalište, potom bina za dječje predstave, muzičke koncerte, ugostiteljske kućice koje će u ponudi imati za autentične bokeške gastro proizvode ali i suvenire. U svakom slučaju za najmlađe puno sadržaja i zabavnog Programa”, poručuje Terzić.

Pored muzičkog programa organizovaće se i čuvena Fešta od ribe, mimoze i vina, Riblja večera, Maskenbal za djecu i odrasle, Salon vina, Izložba cvijeća, pozorišne predstave za djecu i odrasle, književne večeri uz Ljubivoja Ršumovića i Vedranu Rudan, Likovni salon…

“U programu su i atraktivna trka karićima kroz centar grada, uvijek zanimljivo takmičenje u piciginu, turnir u briškuli i trešeti, kao i trka najljepšim novskim skalinima do Škvera do tvrđave Španjola, za male i velike učesnike”, navode u saopštenju Direkcije 24. Praznika mimoze za Radio Crne Gore.

O novčanim sredstvima koja će biti izdvojena za organizaciju festivala još uvijek nije moguće precizno govoriti navodi Terzić.

“Sredstva za finansiranje programa predviđena su budžetom Opštine kroz izdatke za kulturne manifestacije, kao i budžetom Turističke organizacije, a za određene programske segmente obezbijeđena je podrška sponzora i partnera festivala”, poručeno je iz Direkcije.

Tačan iznos sredstva koja će, kako kaže, biti raspodijeljena za ovu namjenu biće precizno određen do početka festivala, imajući u vidu da on zavisi od logističkih i ostalih segmenata neophodnih za uspješnu realizaciju programa, čije ugovaranje je u toku

U okviru pripreme festivala kreiran je i sajt Praznika mimoze na kojem se može naći kompletan program i zanimljivosti o jednoj od najstarijih zimskih turističko-propagandnih manifestacija na našim prostorima.

“Kada su u pitanju povoljnosti za inostrane turiste, poseban fokus ove godine je stavljen na bolje povezivanje Herceg Novog sa najznačajnijim emitivnim tržištima. S tim u vezi, Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i investicije Opštine Herceg Novi dogovorio je sa crnogorskom nacionalnom avio kompanijom organizaciju većeg broj letova iz Beograda za Tivat u toku 54. Praznika mimoze”, saopšteno je iz Direkcije festivala.

Izvor: RTCG
Izvor (naslovna fotografija):

TO Herceg Novi

Ostavite komentar

Komentari (0)