test

Autori Marvelove serije iskopirali dizajn Spomen doma u Kolašinu?

Standard

26/05/2022

15:45

Šta vi mislite? Da li je u pitanju slučajnost ili je dizajn našeg zdanja poslužio kao model građevine u seriji ''She-Hulk: Attorney At Law''?

Nedavno je izašao trejler za predstojeće Marvelovo ostvarenje “She-Hulk: Attorney At Law”, koja u svom fokusu ima Hulkovu rođaku, advokaticu Dženifer Valters.

Među onima koji su ga pogledali našli su se i ljudi sa našeg podneblja, a među njima ima i onih koji su primijetili nevjerovatnu sličnost između jedne građevine prikazane u 24. sekundi trejlera i našeg Spomen doma u Kolašinu. O tome se ovih dana pisalo dosta na društvenim mrežama, a jedna objava na Tviter nalogu SpomenikDatabase bila je naročito informativna.

Spomen dom u Kolašinu sagrađen je 1975. godine u znak sjećanja na oslobođenje ovog grada u Drugom svjetskom ratu. Njegov dizajn je osmislio slovenački arhitekta Marko Mušić. Kao i mnoge građevine tog doba, on izgleda veoma futuristički, što objašnjava zašto su autori nove Marvelove serije upravo u Spomen domu potražili inspiraciju, a neki bi rekli i praktično iskopirali dizajn.

Šta vi mislite? Da li je u pitanju slučajnost ili je dizajn crnogorskog zdanja poslužio kao model građevine u seriji She-Hulk: Attorney At Law?

Ostavite komentar

Komentari (0)