test

Srpski “Da Vinčijev kod” od 24. februara i pred podgoričkom publikom

Standard

22/02/2022

14:15

Glavne uloge u filmu o vrijednoj Vizantijskoj relikviji – Konstantinovom blagu, tumače Sonja Kolačarić, Radivoje Raša Bukvić i naš Branimir Bane Popović.

Premijera srpskog filma “Ključ” reditelja Marka Sopića, biće održana večeras u Kombank dvorani, dok će podgorička publika imati priliku da ga od 24. februara pogleda u podgoričkom bioskopu Cineplexx.

Kako najavljuju iz produkcije i autorske ekipe, novi akcioni triler je djelimično srpski odgovor na svjetski čuveni roman “Da Vinčijev kod” Dena Brauna, i kasnije filmske trilogije reditelja Rona Hauarda.

Glavne uloge u filmu tumače Sonja Kolačarić, Radivoje Raša Bukvić i Branimir Bane Popović, a uz njih su u pratećim rolama i Ljubomir Ljuba Bandović, Željko Dimić, Isidora Građanin, Jelica Kovačević, Mirko Vlahović, Rastko Janković, a jednu od posljednjih uloga ovdje je ostvario i nedavno preminuli – Boris Komnenić.

Legenda kaže da se u skrivenom blagu cara Despota Stefana nalazi veoma vrijedna Vizantijska relikvija – Konstantinovo blago. Ovu relikviju, koja predstavlja simbol vrhunske moći, želi da posjeduje tajna organizacija katoličke crkve, koja smatra da im ovo istorijsko blago oduvijek pripada. Za taj zadatak spremna je da angažuje i mafijaškog bosa i njegovu “vojsku” i da aktivira svoje ljude koji se nalaze u svim strukturama društva, uključujući i policiju.

Ključ koji vodi do blaga zato vjekovima iz generacije u generaciju štite Vitezovi Reda Zmaja, koji ulogu čuvara nasleđuju od svojih predaka. Vera je profesorka istorije umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon povratka iz Crne Gore sa djedove sahrane, njen život se mijenja iz korijena. Zatiče stan u haosu zbog provale, postaje meta mafije, prati je policija, oko nje se dešavaju ubistva…Vrtlog događaja zahvata i njen intimni život, a na putu do saznanja da je porijeklom, nasljedno postala Vitez Reda Zmaja i da je u amanet dobila čuvanje tajne Konstantinovog blaga, zaljubljuje se u čovjeka za koga ne zna da li je njen zaštitnik ili potencijalni ubica, navodi se u sinopsisu ovog ostvarenja. M.R.

Ostavite komentar

Komentari (0)