test

Aleksić: Imam puno povjerenje u Vučića da neće priznati Kosovo

Standard

01/02/2023

17:02

Predsjednik Političkog savjeta Nove srpske demokratije (NSD), Budimir Aleksić, danas je kazao da ima puno povjerenje u srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da 'neće priznati Kosovo' kao i da 'nikada neće uraditi bilo šta na štetu Srbije i srpskog naroda'.



“Mi u Novoj srpskoj demokratiji, kao i ja lično, imamo puno povjerenje u predsjednika Aleksandra Vučića da nikada neće uraditi bilo šta na štetu Srbije i srpskog naroda, a pogotovo da će priznati lažnu državu Kosovo i dati saglasnost za njeno učlanjenje u Ujedinjene nacije. Srpski narod u Crnoj Gori čvrsto vjeruje da je takav scenario i razvoj situacije nemoguć, i nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti njegovu pomoć srpskim kulturnim, duhovnim i nacionalnim organizacijama u Crnoj Gori. Na tome mu dugujemo veliku zahvalnost”, naveo je Aleksić.

Od osnivanja, kako dodaje, NSD i Srpska napredna stranka su “sestrinske stranke” i njihovi odnosi, kaže Aleksić, baziraju se na uzajamnom poštovanju i uvažavanju.

“Uvijek je tu postojao zajednički cilj opstanka našeg naroda na svim prostorima gdje on živi. Izazovi nikada nisu bili mali, ali su istrajnost i mudra politika davali rezultate u onim momentima kada su antisrpski ekstremisti birali nasilje kao sredstvo djelovanja”, rekao je on.

Aleksić ističe da od srpskih sportista do nacionalnih radnika, “svi smo pod najtežim udarcima, iako mnogi posjeduju najveće kvalitete na svijetu”.

“Prolaze kroz takva iskušenja samo zbog toga što su Srbi i imaju kičmu. Zato smatram da neće biti ništa lakše ni u budućnosti, ali uopšte ne sumnjam u onu snagu koju kao narod posjedujemo”, zaključio je u saopštenju.

Ostavite komentar

Komentari (0)