test

Aprcović: Krivokapić izgubio vezu sa realnošću, odveo je SDP ispod cenzusa

Standard

16/10/2017

13:39

Željko Aprcović

Nakon što je lider SDP-a Ranko Krivokapić izjavio da će DPS pod pritiskom pristati na nove izbore, oglasio se poslanik Demokratske partije socijalista Željko Aprcović.

On je poručio Krivokapiću, da svaki put kad se oglasi rejting SDP-a nezaustavljivo pada, a poslije današnjeg izliva sujete sigurno je već svoju partijicu odveo ispod cenzusa.

“Njegova žarka želja da bude bilo kakav lider bilo čega i nemogućnost da to zaista i bude, doveli su ga u poziciju da gubi vezu sa realnošću, tendenciozno pogrešno tumači poruke sa najviših međunarodnih adresa, sam sebi dodjeljuje istorijsku ulogu… Bez obzira na sve događaje u proteklih godinu dana, Krivokapić i dalje nije odustao od namjere da crnogorske glasove, namijenjene napretku države, prevari i prevede u red onih partija koje, finansirane prljavim ruskim novcem, treba da obave „finu ruku“ posla koji je Demokratski front pokušao nasilno da izvede.”, rekao je Aprcović.

On dodaje, da sigurno najsmješnije od svega u Krivokapićevom nastupu zvuči „odbrana“ Javnog servisa RTCG od nepostojećeg neprijatelja, posebno kada takvi „borbeni“ pokliči dolaze od čovjeka koji je štopericom mjerio minute u Dnevniku i trazio da se smijeni rukovodstvo Javnog servisa, zbog njegovog pojavljivanja „tek“ u 14. minutu udarne informativne emisije.

“Sve skupa, kako je naveo, nakon 18 godina veoma aktivnog učešća u vladajućoj koaliciji, današnje izjave Krivokapića mnogo više govore o njegovoj nemogućnosti da se snađe u novonastalim okolnostima, nego o realnom stanju u crnogorskoj politici. Niti realno iko ima razloga da pristaje na ucjene partijice sa jedva dosegnutim cenzusom, niti je Krivokapić, koliko god se upinjao i oslanjao na poruke trećerazrednih diplomata, taj koji može predvoditi crnogorsku opoziciju. Što prije shvati da je sam sebe i SDP doveo na marginu političke scene i time predložio sebe za vječitog izvršioca tuđih želja i naređenja, to će biti ljekovitije za njegovu partijicu, a posebno za državu Crnu Goru.”, zaključio je Aprcović.

Izvor (naslovna fotografija):

Željko Aprcović

Ostavite komentar

Komentari (0)