test

Arsović: Građani Podgorice ne vjeruju Čađenovićevim lažnim spinovima već sopstvenim očima

Standard

08/01/2021

18:05

Papagajsko ponavljanje neistina od strane odbornika Demokrata Vladimira Čađenovića, neće građane natjerati da više vjeruju njegovim lažnim spinovima nego sopstvenim očima i činjenicama, kazao je Vladan Arsović, odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

“Budžet Glavnog grada za 2021. godinu je usvojen u iznosu od 93,45 miliona eura. Ovogodišnji budžet je realizovan u iznosu većem od 100%, dok je kapitalni budžet realizovan u iznosu od blizu 85%, odnosno 41,05 miliona eura.

U 2020. godini je započeta realizacija Sistema za prečišćavanje otpadnih voda, odrađena rekonstrukcija najvažnijih saobraćajnica, Bulevara Sv. Petra Cetinjskog, Ulice kralja Nikole, Svetozara Markovića, Ilije Plamenca i mnoge druge. U toku je izgradnja Bulevara Veljka Vlahovića, Zmaj Jovina i jugozapadne obilaznice, kao i 2 nova mosta na Morači. U planu je izgradnja Urgentnog bloka i OŠ u Tološima, kao i skori početak izgradnje Bulevara u Gornjoj Gorici i nastavak Bulevara Vilija Branta. Rekonstruisan je Stadion malih sportova, stari put prema Danilovgradu, Ulica Baku, odrađeni kilometri biciklističkih staza. U toku je i izgradnja Doma za stare i Gradskog pozorišta.

Posebno bih istakao izgradnju 2 nova parka (Podgorički park i Park na Starom Aerodromu sa dječjim igralištem), 16 novih drvoreda, 13 dječjih igrališta, uređeno je 6 mikrolokacija, 12 sportskih poligona. U planu je i modernizacija javnog prevoza, kupovinom novih autobusa u iznosu od 5 miliona eura.

Očekivanja podgoričke opozicije, da će na talasu rezultata parlamentarnih izbora iz 2020. doći na vlast u Glavnom gradu na sljedećim izborima, ne samo da je potcjenjivanje zdravog razuma građana Podgorice, već i omalovažavanje značaja grada u kojem stalno ili privremeno boravi gotovo pola Crne Gore.

I na kraju, ako ovi što nam ovih dana pokazuju na državnom nivou koliko i kako “vole Crnu Goru”, ista osjećanja gaje i prema Podgorici, onda im hvala, jer našem gradu takva ljubav ne treba. Ne moraju da vole grad, ali treba da poštuju činjenicu da je Podgorica otvoren grad, i primjer multietničke i multivjerske Crne Gore i da od takvog koncepta nikad nećemo odustati, niti posustati da uvijek i svuda, zastupamo vrijednosti koje su dostojne glavnog grada države Crne Gore”, navodi se u saopštenju Vladana Arsovića, odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada.

Ostavite komentar

Komentari (0)