test

Bečić: O nepovjerenju Vladi će se raspravljati četiri sata, o Abazoviću sat manje ako bude kvoruma

StandardIT

02/02/2022

18:36

Na današnjem sastanku Kolegijuma Predsjednika Skupštine je dogovoren način rada na predstojećim sjednicama Skupštine Crne Gore koje su sazvane za četvrtak, petak i ponedjeljak, objavio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

“Dogovoreno je da ukoliko bude kvoruma i ukoliko se izglasa predloženi dnevni red, vrijeme trajanja rasprave poslanika iznosi: 3 sata za prvo vanredno zasijedanje (predlog za smjenu Dritana Abazovića), 3 sata za drugo vanredno zasijednje (skraćenje mandata parlamentu), 4 sata za prvu tačku trećeg vanrednog zasijedanja (predlog za glasanje o nepovjerenju Vladi), 1 sat za drugu tačku trećeg vanrednog zasijednja (Predlog zakona o lokalnoj samoupravi) i 2 sata za četvrto vanredno zasijedanje (predlog za razrješenje predsjednika Skupštine)”, objavio je Bečić na Tviteru.

Skupština, kako je naveo, nastavlja da radi isključivo po Ustavu i Poslovniku, kako je radila i prethodnih godinu i po dana.

“Neću dozvoliti bilo kome zloupotrebu Poslovnika, niti će iko smjeti da opstruira rad Skupštine”.

Pozivam sve političke aktere i građane na mir, toleranciju, međusobno uvažavanje i poštovanje. Imajmo uvijek na umu riječi Marka Miljanova da je junaštvo braniti sebe od drugoga, a čojstvo braniti drugoga od sebe.

Kolegijum je oštro osudio prijetnje poslanici Vuksanović Stanković kao i drugim javnim funkcionerima i funkcionerkama sa različitih strana političkog spektra,afirmisao današnje saopštenje Ženskog kluba tim povodom i pozvao nadležne na odlučnu reakciju i zaštitu svih ugroženih, naveo je Bečić.

Izvor (naslovna fotografija):

Aleksa Bečić

Ostavite komentar

Komentari (0)