test

Bošković: Klupko je počelo da se odmotava, pokazaće spregu Beograda, Abazovića i kriminalnih struktura

Standard

04/10/2022

15:14

Gost današnje Drugačije radio bio veze bio je poslanik i član predsjedništva DPS-a Predrag Bošković koji je poručio da će naredni dani i nedjelje pokazati svu spregu Beograda, Abazovića i kriminalnih struktura.

Bošković je na pitanje zbog čega su on i Raško Konjević na stalnom udaru Dritana Abazovića odgovorio da je teško odgovoriti, jer kako dodaje postupci Abazovića baš i nemaju logičko utemeljenje, ali da jedan od razloga može biti to što njih dvojica ne ćute na Abazovićeva nepočinstva i ne boje se njegovih prijetnji. Navodi i da nije tajna da on kao i Konjević imaju dosta informacija iz bezbjednosnog domena i iz kontakata sa zapadom.

”Tako da priču koju prodaje javnosti ne može nama prodati. Mislim da su navikli ljudi na takvog Abazovića i da ga sve više prepoznaju kao običnog denuncijanta, i ne samo pojedinci već i međunarodna zajednica”, kaže Bošković.

Akcija u vezi sa švercom cigareta izvedena u režiji ANB-a

Na pitanje da li odlazak Abazovića juče u ANB pokazuje njegovo nepovjerenje u naše i zapadne partnerske službe, Bošković kaže da takav odnos Abazovića nije od juče. Potom se osvrnuo na posljednje akcije ANB-a.

”Čestitam Kenteri i ANB-u što su vratili povjerenje u tu instituciju. I ove dvije akcije su, ne samo vratile povjerenje domaće javnosti, već i međunarodnih partnera. Činjenica je da je akcija u vezi prisustva ruskih špijuna rađena u bliskoj vezi sa više partnerskih službi i da je dovedena do kraja, ne samo kada su u pitanju ruski špjuni već i grupa srpskih državljana, čija je namjera bila involviranost u dešavanja u Crnoj Gori. Takođe, i ova akcija u vezi sa švercom cigareta je odrađena u okviru ANB-a, tek na kraju je uključeno tužilaštvo. To govori koliko partnerske službe nemaju povjerenje u aktuelnog premijera, a koliko imaju u ANB”, rekao je Bošković.

Naredni dani i nedjelje pokazaće svu spregu Beograda, Abazovića i kriminalnih struktura

Bošković je naveo i da je iz medija saznao za mogućnost da Abazović smijeni Kenteru ili da mu za mjesec ne produži mandat v.d. na čelu ANB.

”Naravno da bi razlozi za takav potez potpuno drugačiji od isteka mandata, jer ANB ovakva kakve je njemu ne odgovara. Njegova agenda je suprotna agendi ANB-a, a mislim da će naredni dani i nedjelje pokazati svu spregu Beograda, Abazovića i kriminalnih struktura. Klupko je počelo da se odmotava i neće stati”, poručio je Bošković.

Na pitanje da li je siguran da će se dokazi protiv Abazovića pojaviti, Bošković je odgovorio potvrdno.

”Za razliku od Abazovića, ja se nikada nijesam služio insinuacijama. Ono što moje informacije govore, siguran sam da ni Abazoviću neće biti prijatno ono što bi kao informacije mogli objaviti mediji ili institucije ove države”, kaže Bošković i dodaje da i slučaju kamiona sa cigaretama, vjeruje u institucije.

”Da se ne bih pretvararo u Abazovića da budem i sudija i tužilac i policajac, ostavimo to insitucijama sistema, a siguran sam da ovo pitanje neće biti stavljeno pod tepih i da se neće sva krivica svaliti na vozača i članove komisije, već da ćemo doći do informacije ko je nalogodavac ili ”mastermind” ovog posla”, navodi Bošković.

Abazoviću mjesto na smetlištu crnogorske istorije

On je nedavni boravak Abazovića u SAD ocijenio neuspješnim.

”Vidjeli smo da, osim protokolarnog slikanja sa Bajdenom, praktično nije imao bitan sastanak koji nije bio plaćen. Imao je vrlo kratak, i po njega neprijatan, sastanak sa Eskobarom, ali ponavljam, vrijeme će pokazati gdje će završiti Abazović, a to je na smetlištu crnogorske istorije”, rekao je Bošković

On je, na pitanje da li je Abazović shvatio da je izgubio povjerenje zapada i da sada otvoreno igra na kartu Beograda i Moskve, primijetio da aktuelni premijer na tu kartu igra odavno.

”On na tu kartu igra od kada je postao potpredsjednik Vlade, ali sada sprovodi u djelo svo ono što nije mogao ranije. Podsječćam, promjena 2020. godine imala je značajnu podršku i međunarodnih adresa, ne samo Moskve i Beograda, spakovalo se sve to uz podršku crkve i u vrijeme korone. DPS je pokazao dovoljno kapaciteta da tranzicija prođe bez tenzija, pustili smo da vidimo kako će se odvijati igra, za koju smo znali i uoči izbora. Trebalo je vremena da međunarodna zajednica od tadašnjih pobjednika pokuša da napravi partije i ljude koji baštine evropske vrijednosti, ali je sada sve prelilo čašu i za međunarodnu zajednicu”, kazao je Bošković.

Na pitanje kako će se partneri sa Zapada ponašati ako Abazović, eventualno smjenom Kentere, stavi ANB pod kontrolu, te da li će ”otkačiti” Crnu Goru ili joj pomoći, Bošković kaže da je skloniji drugoj varijanti.

”Mislim da oni već duže vrijeme pomažu da postanemo kredibilan partner, ali bez obzira kakav ishod bude, mi ne smijemo stati. Ne smijemo se satjerati u ćošaka, moramo Crnu Goru odbraniti. Ako dođe do negativnog razvoja, to će značiti propadanje Crne Gore, ali izdržali smo i veće okupatore, izdržaćemo i ove. Samo se nadam da postoji granica do koje je Abazović spreman da gura Crnu Goru ka nestajanju, i to je nešto što možemo poručiti građanima. Račinam da je sazrela svijet da DPS ima najveći broj kadrova koji ovu zemlju povede kao članstvu u EU, čime bi se mnoge podjele riješile”, kaže Bošković.

Opasnost od ekonomskog uništavanja Crne Gore i predaje njene infrastrukture Srbiji

On napominje da je percepciju DPS kao nekoga ko je povezan sa korupcijom i kriminalom stvrila medijska kuća koja je stvarala političke subjekte, a to i dalje radi.

”Ali mislim da je sazrelo vrijeme da oni koji su se ogriješili o zakon odgovaraju i da se krivica nikako ne može kolektivizirati. To će pokazati izbori u Podgorici, a i parlamenrani koji su neminovni. Mi sada međutim imamo jedan mnogo opasniji projekat, koji stvara problem a to je ekonomsko uništavanje Crne Gore i predaja njene infrastruktire Srbiji. To može postati stvarnost ako takav rasplet ne zaustavimo”, smatra Bošković.

Na djelu devastacija Crne Gore delegirana iz DF-a, Beograda i Moskve.

On je rekao da vjeruje da će nakon predstojećih lokalnih izbora u parlamentu proći inicijativa za skraćenje mandata skupštini.

”Jedan broj poslanika shvata da su izbori jedino rješenje za ozlazak iz krize. Smatram takođe da određeni subjekti nijesu vezani ni za Beograd ni za Moskvu, ali nemaju hrabrosti da to sada saopšte, već čekaju završetak ovih izbora. Računam da će poslije izbora tenzije makar za kratko splasnuti i da će mnogima biti jasno da je na djelu devastacija Crne Gore delegirana iz DF-a, Beograda i Moskve. Neki joj služe, da li iz nedostatka znanja ili hrabrosti, to je drugo pitanje”, ocijneio je Bošković i dodao da je siguran da je, bez obzira na bekgraund nekih strurktura, blizu momenat kada će oni staviti državni ispred partijskog interesa.

Srbija bez građanskog iskaza, koji je postojao čak i u vrijeme Miloševića

Govoreći o navodima iz Beograda, od Rakovićevog stava da je ”Crna Gora super polazna tačka za testiranje načina rješavanja srpsko-albanskog spora”, Porfirijeve izjave o pormjenljivosti granica, do Vučićevog žala što je zvanični Beograd olako pustio Crnu Goru 2006. godine, Bošković ističe da je to dio velikosrpske igre, koja se definiše ne samo u Beogradu, već i u Moskvi.

”U Srbiji nemamo građanskog iskaza, koji je postojao čak i u vrijeme Miloševića. Današnja Srbija je predata ultradesničarskoj i svetosavskoj, koja sprovodi viševjekovnu aktivnost. I nije to bio samo projekat u Beogradu i Moskvi, već se bio primio i u nekim međunarodnim krugovima. Na sreću, sada je u tim međunarodnim krugovima arhiviran”, ocijenio je Bošković.

Ostavite komentar

Komentari (0)