test

BOŽOVIĆ za Standard: Vučić potrošio Abazovića, sad sa svojim vazalima Mandićem i Kneževićem na razvalinama crnogorske države nameće novog premijera

I. Đoković

01/01/2023

10:08

Vučić je svjestan da je potrošio Dritana Abazovića koji mu je koristio u Crnoj Gori, isto koliko je i Rahman Morina koristio Slobodanu Miloševiću na Kosovu u osvit ratova devedesetih, kaže u razgovoru za portal Standard predsjednik Akademije za demokratski razvoj Balša Božović, koji vjeruje da će Abazović dobiti garancije i bogatu penziju od Vučića, zbog svega što je uradio za srpskog vožda.

Sada, kaže Božović, Vučić pokušava da pomiri sve svoje vazale u Crnoj Gori, i da na razvalinama crnogorske države nametne novog predsjednika Vlade, iako su svi svjesni da se time krši Ustav i da na silu uzimaju vlast.

“Izabrao je Miodraga Lekića pouzdanog saradnika i ambasadora Slobodana Miloševića, kaže on i dodaje da će okosnicu buduće Vlade imati Vučićevi i Putinovi lični prijatelji Mandić i Knežević.

Da li će im proći ta destruktivna zamisao, mišljenja je Božović, zavisi samo od spremnosti EU da oštro reaguje, i da zauzme stav i prema Vučiću i prema Sjedinjenim Američkim Državama, koje su ambivalentne prema dešavanjima u Crnoj Gori.

“Na kraju, najviše zavisi od građana Crne Gore koliko su spremni da se odupru antievropskom uticaju iz Beograda”, jasan je predsjednik Akademije za demokratski razvoj.

Na pitanje o dešavanjima i barikadama na Kosovu, Božović kaže da je Vučic prešao crvenu liniju i ugrozio bezbjednost Zapadnog Balkana, i da je zato juče i morao da hitno povuče barikade sa sjevera Kosova, što je još jednom Srbiji nametnulo žig destruktivnosti na Balkanu.

“To ce sve platiti građani Srbije, a Vučić će biti uzdrman onda kada se proevropska i građanska Srbija konsoliduje, i uz pomoć partnera stane na noge posle deset godina tumaranja”, zaključuje Božović

Izvor (naslovna fotografija):

Academy for democratic development

Ostavite komentar

Komentari (0)