test

Carević ponovo na čelu Budve

Standard

24/09/2020

13:12

Marko Bato Carević iz Demokratskog fronta ponovo izabran za predsjednika Opštine Budva na današnjoj sjednici lokalne Skupštine.

Nakon izbora Carević je izjavio da su izborni rezultati pokazali da građani vjeruju u domaćinski i pošten odnos prema njima.

“Najveća pobjeda na ovim izborima je što smo odbranili naše svetinje i što smo uspjeli da sačuvamo našu Srpsku Pravoslavnu Crkvu.

Naši hramovi sada sigurno neće doživjeti sudbinu naše Opštine. Ovo nije bila borba za fotelje već borba za demokratiju”, kazao je Carević.

Za njegov izbor glasalo je 13 odbornika koalicije “Za budućnost Budve” i šest odbornika Demokratske Crne Gore.

“Radi se o principijelnim razlozima. Ukazujem da ukoliko bude poziv prema GP URA mi ćemo ga prihvatiti ali jasno da se odrede ciljevi i prioriteti nove većine, nećemo biti ničiji ukras na reveru iako se naša snaga ogleda u jednom odborničkom mjestu. Želimo da jako konstruktivno učestvujemo u vlasti ako dođe do te saradnje, ukoliko ne bude bićemo jako konstruktivna opozicija i dati pun doprinos svemu onome što je bitno za grad”, kazao je Rađenović.
Uzdržan je bio i odbornik Socijaldemokratske partije Petar Odžić.
Sjednici nije prisustvovalo 11 odbornika koalicije “Za Budvu! Za Crnu Goru – DPS, SD, LP, Crnogorska”.

Odbornik Demokrata Mijomir Pejović je izrazio nadu da će u naredne četiri godine ostvariti još bolje rezultate.

„Očekujem da ćemo svim silama raditi na tome da identifikujemo sve one koji su nasilno pokušali da otmu vlast u Budvi i da svi moraju da snose konsekvense za takvo ponašanje“.

Izvor: Antena M

Ostavite komentar

Komentari (0)