test

Damjanović na listi SNP-a

Standard

12/07/2020

07:23

Još nije poznato da li će Socijalistička narodna partija samostalno na izbore ili će ući u neku koaliciju, koja bi joj omogućila bolji izborni rezultat, ali je izvjesno da će na njenoj listi biti Aleksandar Damjanović.

Iako je protekle četiri godine bio nezavisni poslanik, Damjanović je u skupštinske klupe došao sa liste SNP-a, a inače je i član ove partije i njegovo članstvo nikada nije prekidano.

Partijski organi SNP će u narednih nekoliko dana odlučiti o načinu izlaska na izbore, jer, za sada, postoji više mogućnosti. Jedna je da se nastavi sadašnji trend približavanju Demokratskom frontu i jačanje ovog političkog saveza, ukoliko se postigne dogovor o broju “prolaznih” poslaničkih mjesta na eventualnoj zajedničkoj listi. Postoji mogućnost da SNP uđe u koaliciju i sa svojim bivšim članom Aleksom Bečićem, odnosno sa Demokratskom Crnom Gorom. Treća mogućnost je da se oživi savez “Da svako ima”. Podsjetimo, politički savez koji čine Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija i Posebni klub poslanika pod nazivom “Da svako ima” formiran je 1. maja prošle godine u Bijelom Polju.

Sporazum o političkoj saradnji tri političke partije i nezavisnih poslanika potpisali su u ime SNP-a, Ujedinjene Crne Gore i Radničke partije Vladimir Joković, Goran Danilović, Janko Vučinić kao i nezavisni poslanici Aleksandar Damjanović i Anka Vukićević

Naravno, po sljednja mogućnost je i da Socijalistička narodna partija izađe samostalno na izbore i “izmjeri” svoju snagu. Na izborima 2016. godine ova partija je bila dio koalicije “Ključ” koja se raspala prije formiranja novog saziva crnogorskog parlamenta. SNP je dobila tri poslanička mjesta, ali nikada nije formiran poslanički klub ove partije. Poslanik Aleksandar Damjanović, iako član SNP-a,nije želio u klub poslanika, pa je ostao nezavistan, dok su Srđan Milić i Danijela Pavićević ostali poslanici ove partije, ali su važili za “neposlušne”, odnosno govorilo se da ih partija ne kontroliše.

Predsjednik SNP Vladimir Joković, govoreći prije nekoliko dana o aktuelnoj političkoj situaciji i neuspjelom sastanku opozicije čiji je cilj bio postizanje dogovora o jedinstvenom nastupu na izborima, ponovio je da niko ne smije da se igra sa osjećanjima i očekivanjima građana.

„SNP je od starta zagovarala jedinstven opozicioni nastup. Ukoliko neće URA, sNp poziva još jednom sve ostale opozicione partije, posebno Demokrate, da razmisle o ovoj situaciji i sačekaju sa odlukom kako bi se dala šansa još jednom krugu razgovora i na taj način pokazalo da se osjeća volja naroda za pružanjem jedinstvenog odgovora ovoj neodgovornoj i bahatoj vlasti”, kazao je Joković.

Ipak, od dogovora nije bilo ništa, a SNP treba da odredi svoj put na predstojećim izborima 30. avgusta. M.P.

Insistiranje na jedinstvu

SNP je od početka insistirala na opozicionom jedinstvu. To čini i sada iako je izvjesno da od jedinstvene opozicione liste neće biti ništa.

“SNP je podigla infrastrukturu, radi na terenu, obilazi gradove Crne Gore. Osjećamo narodnu energiju, prilaze nam mnogi novi članovi, među kojima naročito prednjače mladi ljudi. Mi ćemo spremno dočekati izbore u ovoj ili onoj varijanti, ali bilo bi dobro iskoristiti istorijsku šansu za smjenu onih koji su zemlju doveli na rub propasti”, saopštila je SNP.

Iako je protekle četiri godine bio nezavisni poslanik, Damjanović je u skupštinske klupe došao sa liste SNP-a, a inače je i član ove partije i njegovo članstvo nikada nije prekidano

Izvor: Dnevne novine
Izvor (naslovna fotografija):

Konačna poslanička izborna lista novoformirane koalicije moraće biti predata sjutra, kada je ustvari i poslednji zakonski rok za predaju lista

Ostavite komentar

Komentari (0)