test

Demokratski front hoće da smijeni Stankovića

Standard

17/11/2017

05:32

Poslanici DF prikupili su 18 potpisa svojih poslanika za pokretanje inicijative za smjenu vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića. Pozvali su ostatak opozicije da im pruži podršku, jer je za pokretanje inicijative u parlamentu potrebno 25 potpisa poslanika.

 

Članovi Fronta su peticiju potpisali nakon što je SDT u utorak podiglo i dostavilo Višem sudu optužnicu protiv predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića i članova njegove grupe u vezi sa optužbama za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

“U Crnoj Gori je na sceni progon DF-a, nezapamćen još od 1948. Niko do tada do danas nije bio izložen ovakvom progonu”, kazao Medojević.

Naveo je da se protiv njega i pripadnika “njegove grupe” vodila najopsežnija istraga u istorji tužilaštva.

“Pokušali su da kriminalizuju Demokratski front, ali nijesu pronašli nijedan dokaz. Nemaju dokaz da je od Momira Nikolića nijedan cent ubačen na račun Pokreta za promjene. Jasno je da tužilaštvo radi pod pritiskom Đukanovića, Markovića i Pažina” jasan je Medojević.

Lider DNP Milan Knežević sumnja da je Milivoje Katnić, SDT, koristio sve mehanizme da ucjenjuje Stankovića kako se “ne bi bavio svojim poslom”

“Demokratski front nije glasao ni za imenovanje Stankovića, za razliku od nekih kolega opoziciinara. Prilikom glasanja za njegovo imenovanje rekli smo da sumnjamo da se radi o korumpiranoj osobi”, kazao je Knežević.

Ostavite komentar

Komentari (0)