DF: Novović da izda nalog za hapšenje Katnića i Čađenovića

Nakon jučerašnjeg 'pojašnjenja' Milivoja Katnića o njegovoj i ulozi specijalnog državnog tužilaštva u prikrivanju dokaza, i zaustavljanju istrage o vezama visokih policijskih službenika sa vođama Kavačkog klana, već danas su se stekli uslovi da nekadašnji glavni specijalni tužilac i njegov zamjenik Saša Čađenović budu uhapšeni i procesuirani, kazali su u Demokratskom frontu (DF).

Katnić je u razgovoru za Dan kazao da službenik policije Petar Lazović nije član ni jedne kriminalne grupe. On je potvrdio da je taj materijal Europola dostavljen je SDT-u sredinom prošle godine, navodeći da je tim povodom ranije pokrenutizviđaj koji je nakon sprovođenja određenih radnji obustavljen.

Utvrdili smo da je Petar Lazović policijski službenik sa najvećim moralnim egom, te da je na zakonit način obavljao svoj posao, rekao je Katnić.

Činjenica da je novi GST Vladimir Novović insistirao na ponovnom formiranju predmeta jasno ukazuje, ističu u DF-u, na svjesnu opstrukciju Milivoja Katnića i Saše Čađenovića koji su krajem januara 2021. godine zaključili da ne postoje elementi za krivično gonjenje Petra Lazovića i Ljuba Milovića.

Priznavši sinoć da on lično stoji iza ove odluke, Milivoje Katnić bezuspješno pokušava spasiti Sašu Čađenovića, i relativizovati dokumenta koja je objavio Europol, piše u reagovanju DF-a.

U DF-u su tvrde da kavački klan ima zaštitu specijalnog tužilaštva. Osim javnog priznanja Milivoja Katnića, imamo i vizuelni dokaz, fotografiju nasmijanog Saše Čađenovića koju je Petar Lazović poslao Radoju Zviceru.

Ova fotografija, koja je očigledno nastala u zgradi tužilaštva, dovoljno govori o tome da Saša Čađenović zna da je fotografisan od strane Petra Lazovića. Ali što je još više inkriminišuće za Čađenovića, jeste da fotografija proslijeđena Radoju Zviceru, predstavlja jasnu poruku da Kavački klan ima zaštitu specijalnog tužilaštva, navedneo je u reagovanju DF-a.

DF zato očekuje od GST-a Vladimira Novovića, da koliko danas izda nalog za privođenje i određivanje tužilačkog pritvora Milivoju Katniću i Saši Čađenoviću, “jer između njihovih i zloupotreba Vesne Medenice ne postoji razlika”.

Za nekog ko se hvalio učešćem na međunardnim tužilačko policijskim seminarima, saradnjom sa svim policijama svijeta, ipak moramo primijetiti da Milivoje Katnić svojim cirkuskim objašnjenjima o ulogama Lazovića i Milovića, jasno pokazuje da nije mario za saradnju sa Europolom, i da je selektivno pristupao dokumentima koje je dobijao od naših evropskih partnera. Zbog svega navedenog, DF očekuje u narednim satima privođenje i procesuiranje Milivoja Katnića i Saše Čađenovića, inače ćemo svaki pokušaj relativizacije ovog slučaja smatrati kao projektovan i tendencionzan, i na šta ćemo imati konkretan i snažan odgovor. Vrijeme je za pravdu, istakli su iz DF.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Biserko: Srbija pokušava da ostvari dominaciju na ZB, preko...

„Ne samo Srbija i Crna Gora, nego i Srbija i cijeli region s obzirom na to da...

RADNICI “POŠTE CG” NAKON POLITIČKOG PROGONA: “Rekli su...

"Dok ih ja tužim, pa dok se to vuče po sudovima, može proći...

Begić tražio hitan sastanak sa Abazovićem Sindikat UP prijavio...

Organizator protesta policajaca koji su prvi put u istoriji ispred Vlade protestovali 15. juna, komandir stanice za...

Izručen optuženi turski terorista, uhapšen u Crnoj Gori

Turska policija je u saopštenju navela da je Gezer deportovan u Tursku i da je stigao u...

Tamari Zvicer blokirana isplata skoro 133.500 eura zbog fingiranja...

Rješenjem ovog suda, osim Tamari Zvicer, blokirana je imovina Emi Petrović – nepokretnosti u kotorskom naselju Škaljari...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
JovoZ
JovoZ
05/05/2022•13:08 13:08

Tako vam i treba kad za četiri godine nijeste uspjeli da odgovorne za pokušaj državnog udara pošaljete u zatvor.