test

DF traži da Joanikije ,,hrišćanski pomiri“ Krivokapića i Leposavića

Standard

15/04/2021

06:55

Demokratski front zatražio je juče od episkopa nikšićansko-budimljanskog i administratora mitropolije crnogorsko primorske Srpske pravoslavne crkve Joanikija Mićovića da posreduje u sukobu između premijera Zdravka Krivokapića i ministra pravde Vladimira Leposavića. Prema saznanjima Pobjede, Joanikije se još nije izjasnio o tom prijedlogu, ali se očekuje da taj zahtjev DF-a prihvati.



Krivokapić je 6. aprila uputio zahtjev Skupštini za smjenu Leposavića zbog njegovih stavova kojim se negira genocid u Srebrenici.

U saopštenju DF-a se navodi da hrišćanski priznaju da im je potrebna pomoć važnih adresa kako bi se zavađeni članovi Vlade pomirili.

– Zato vjerujemo da će se one važne adrese, koje su nam preporučile Zdravka Krivokapića i garantovale za njegovu ispravnost, jasno odrediti i pomoći da se zavađeni članovi Vlade pomire. Svakako da nijesmo očekivali sukobe i svađe u vlastitoj kući, a sigurno nijesmo mogli ni zamisliti da se neko iz nove većine tajno sastaje sa Đukanovićem. Sa ove vremenske distance često preispitujemo što bi bilo da su nam te poštovane adrese, kada već nijesu željele da podrže nikog iz DF-a, umjesto Zdravka Krivokapića, predložile profesoricu Vesnu Bratić, doktora Vladimira Leposavića ili advokate MCP Milonjića, Krpovića, Kavarića, za koje nemamo sumnju da bi sprovodili i štitili izbornu volju građana koji su 30. avgusta prošle godine glasali protiv Mila Đukanovića. Vjerovatno da su oni, kojim slučajem, našom podrškom izabrani za premijera, sigurno nam se ne bi obratili riječima – „hvala ni za šta“ – kao što je to uradio Zdravko Krivokapić prije dva dana, navodi se u saopštenju DF-a.

Iz DF-a su nekoliko puta ranije saopštili da su Krivokapića kao nosioca liste i mandatara prihvatili na zahtjev Srpske pravoslavne crkve, konkretno pokojnog mitropolita Amfilohija i episkopa Joanikija.

Krivokapić je na sastanku sa liderima parlamentarne većine održanom u ponedjeljak kategorično odbio da se pomiri sa Leposavićem, na što je DF ponovio da neće glasati za smjenu ministra pravde.

DF tvrdi i da nedostojne izmišljotine Zdravka Krivokapića o navodnim tajnim susretima glavnih žrtava progona mafijaškog režima – lidera DF-a sa Milom Đukanovićem, najbolje govore o osobi koja je po hiljaditi put uhvaćena u laži.

U Frontu su rekli da je predsjednik Milo Đukanović zvanično otpočeo potragu za novim političkim saveznicima, potvrđujući time, kako navode u tom političkom bloku, da je Front snažna brana povratku na vlast DPS-a.

Krivokapić potpisao rješenja  za Leposavićeve kadrove

Premijer Krivokapić je potpisao rješenja kojima se za vršioce dužnosti u direktoratima i kancelariji Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava određuju službenici koje je predložio ministar Vladimir Leposavić iako mu je zatražio ostavku.

Tako je advokat Božidar Čarmak, kako je Pobjeda ranije pisala, određen za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za krivično i građansko zakonodavstvo.

Za v.d. generalnog direktora Direktorata za pravosuđe određen je dosadašnji načelnik Direkcije za organizaciju pravosuđa Momir Jauković, magistar pravnih nauka. Dužnost v.d. generalne direktorice Direktorata za međunarodnu saradnju vršiće diplomirana pravnica Lidija Mašanović, načelnica Direkcije za evropske integracije i međunarodnu saradnju. Nataša Radonjić izabrana je za vršiteljku dužnosti generalne direktorice Direktorata za izvršenje krivičnih sankcija.

Izvor: Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (1)

BMX

15 Apr. at 09:26

Kakva je to država i kakva je to vlast kad bukvalno nijedan problem i prepreku ne znaju da rijese bez popova ?!
Crna Gora je dotakla najdublje dno u svojoj istoriji.