test

Dijaspora iz Njemačke 28. decembra organizuje protest ispred Skupštine

Standard

28/11/2022

08:48

Dijaspora iz Hanovera, Berlina, Hamburga, Minhena, Štutgarta, Frankfurta, Dortmunda i ostalih radova Njemačke će 28. decembra organizovati mirni protest ispred Skupštine Crne Gore, đe će se, kako su rekli, okupiti u odbrani Crne Gore.



  • Poslije skoro dvije godine urušavanja, terorisanja i anarhije koja se sprovodi nad akademskim građanima i milenijumske Evropske Crne Gore od strane aktuelne vlasti, želimo ovim putem poslati jasnu poruku aktuelnoj odlazećoj vlasti i aktuelnom odlazećem premijeru da prestanu da budu “šegrti” onih jahača koji su na isti način početkom 90-tih orkestrirali krvoproliće na prostorima SFRJ – navedeno je u saopštenju.

Oni, kako dodaju, dijaspora sa Zapada koji su, kako su naveli, “‘protjerani’ sa njihovih ognjišta upravo od onih kojima su aktulenim vođama Crne Gore i Srbije bili uzori tada i sada neće dozvoliti da urušavaju njihovu Crnu Goru”.

  • Mi i sva ukupna dijaspora Crne Gore, koje trenutno ima oko 73.000, želimo se pridružiti svim srcem u odbrani naše jedne i jedine suverene evropske Crne Gore. Zabrinjavajuća bezbjednosna situacije koja se odvija u našoj Crnoj Gori izazvala je potpuno ujedinjenje cijele dijaspore koja će 28. decembra organizovati mirni protest đe će sva dijaspora biti na jednoj adresi, a to je plato ispred Skupštine Crne Gore, đe ćemo se okupiti u odbrani Crne Gore – najavili su u saopštenju.

Ovim, kako dodaju, žele još jednom uputiti apel odlazećoj vlasti da “prestane slijediti kvislinge i izdajnike i one koji su poraženi 1945.”.

  • Poručujemo im na kraju da slijede riječi jednog maršala: “Najbezbednija je zemlja koju narod Crne Gore čuva” – poručili su iz dijaspore.
Izvor (naslovna fotografija):

Protest IMA NAS

Ostavite komentar

Komentari (0)