test

Đukanović: Potpisao sam ponovo izglasane zakone, dileme su ostale

Standard

25/01/2021

15:45

Potpisao sam Ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara 2021. godine. Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale, saopštio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.


“S obzirom na jasnu Ustavnu normu iz  člana 94 stav 2 koja glasi: „Predsjednik Crne Gore dužan je da proglasi ponovno izglasani zakon”, nema prostora za drugačije ustavno postupanje Predsjednika države.

Vjerujem da ukupnim radom, a posebno u ovom  vremenu kompleksnog ambijenta vršenja vlasti, najbolje doprinosim državi i njenom demokratskom napretku, apsolutnim poštovanjem Ustava Crne Gore.

Nadam se da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju dio pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje  procedure od strane bilo kojeg subjekta u društvu za ocjenu njihove ustavnosti.

Vjerujem da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na ovo pitanje na nezavisan i profesionalan način”, naveo je Đukanović.

Ostavite komentar

Komentari (0)