test

Do 22. decembra datum predsjedničkih izbora

Standard

08/11/2017

21:38

Predsjednik parlamenta Crne Gore Ivan Brajović rekao je da će predsjednički izbori biti raspisani do 22. decembra i poručio opoziciji da se vrate u Skupštinu.

Gostujući u emisiji “Iz pravog ugla” na RTCG Brajović je naveo da će predsjednički izbori, svakako biti prije parlamentarnih koji će biti održani 2020. godine.

On se osvrnuo i na izjavu predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića da se politička kriza može riješiti formiranjem prelazne vlade, Brajović kaže da je to isto kao i ukupna priča o bojkotu. Mogli bi je, kaže, zamijeniti pitanjem da li je to uopšte bojkot ili manjak institucionalne odgovornosti.

“Mogli bi da dovedemo u pitanje je li to bojkot ili manjak institucionalne odgovornosti pojedinih poslanika. Dolazili su kada su njihovi lični interesi u pitanju, a ne interesi građana. Ova današnja izjava ne može prestavljati osnov za dijalog. Oni uslovljavaju dijalog, a mi ga ne uslovljavamo. Vratite se u Parlament i možemo da razgovaramo o svemu”, rekao je Brajović.

Odgovarajući na pitanje o kandidatima za predsjedničke izbore, Brajović je kazao da je Milo Đukanović najbolji kandidat koga bi DPS mogao predložiti.

“O predsjedničkim izborima opredjeljivaćemo se kad za to dođe vrijeme. Mi, naravno, imamo kandidata koji bi mogao ravnopravno učestvovati”.

Na pitanje hoće li se on kandidovati za predsjednika države, Brajović kaže da samo razmišlja o tome što je najbolje za Socijaldemokrate.

“Ja sam realan čovjek i kažem, ako Socijaldemokratama treba moje izborno nadmetanje, uvijek ga imaju. I imaju ne samo mene kao kandidata, imamo dosta potencijalnih kandidata. Kada za to dođe vrijeme, izjasnićemo se na Glavnom odboru da li imamo svog kandidata ili ćemo podržati drugog kandidata”, rekao je Brajović.

Ostavite komentar

Komentari (0)