test

DPS Berane: Sramna i nedopustiva podmetanja od strane lokalne vlasti da stojimo iza šovinističkog grafita

Standard

25/01/2021

18:01

Nedopustiva su podmetanja beranske lokalne vlasti na račun Demokratske partije socijalista DPS u vezi sa šovinističkim grafitima u naselju Dolac koji ovih dana, s razlogom, izazivaju pažnju javnosti, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS-a Berane.

Iz ove partije poručuju da su osuđivali, da osuđuju i da će osuđivati svaki šovinizam, međunacionalnu i međuvjersku mržnju, jer znaju da su oni uzrokovali velike sukobe, ljudske žrtve na našim prostorima.

“Podsjećamo aktuelno beransko rukovodstvo da su ovi sramni šovinistički grafiti nastali još prije nekoliko godina, te da smo mi i tada najoštrije osudili ovaj primitivizam. Beranska vlast se tada proglsila nenadležnom na naše odborničko pitanje, pa nas čudi njihova naknadna i zakašnjela zabrinutost.a Postavlja se jasno pitanje šta ih je, nakon dvije godine, natjeralo da prekreče ove sramne rukopise i da li je to samo zbog pritiska savjesne i odgovorne javnosti ili je u pitanju nešto drugo”, pitali su u DPS-u.

Navode da baštine i afirmišu multinacionalni i multivjerski ambijent u Crnoj Gori, a samim tim i u Beranama, što su i njihova programska opredjeljenja koja će nastaviti da razvijaju i nakon uspješnog 9. Kongresa partije.

“Bilo šta da je u pitanju, DPS će nastaviti da biva dobar čuvar multietničnosti i suživota u Beranama kao temeljnih vrijednosti crnogorskog evropskog društva. Vjerujemo da će kod naših građana sve više jačati svijest o tome da su naše različitosti ujedno i naše bogatstvo, te da ta različitost ne smije biti uzrok mržnje, sukoba i podjela. To bogatstvo nas motiviše da jačamo građansku, multinacionalnu i multivjersku Crnu Goru i takvo Berane u njoj. Naša partija nikada nece odustati od ovih principa”, zaključili su u DPS-u.

Ostavite komentar

Komentari (0)