test

DPS: Jelena Terzić-Bojanić predsjednica Alijanse žena DPS Žabljak, omogućiti ravnopravne šanse u procesu odlučivanja o svim bitnim pitanjima

Standard

10/05/2022

16:32

DPS: Jelena Terzić-Bojanić predsjednica Alijanse žena DPS Žabljak, omogućiti ravnopravne šanse u procesu odlučivanja o svim bitnim pitanjima

Novoizabrana predsjednica, Jelena Terzić-Bojović, obratila se prisutnim članicama na prvoj sjednici novog odbora i navela da će se zalagati za osnaživanje žena u ovom kraju kako bi, rame uz rame sa muškarcima, odlučivale o svim bitnim pitanjima koja su od interesa za kvalitetniji i bolji život građana Žabljaka.

„U ovim našim surovim krajevima nije lako biti žena, niti je to ikada bilo. Žene su uvijek nosile teže breme života, a dugo je trebalo ljudima našeg mentaliteta da shvate i promijene pogled na to da žene nijesu rođene samo za reprodukciju, već da mogu, hoće i znaju više. I možemo, samo nam treba dati priliku za to. Borićemo se da te prilike dobijemo”, zaključila je ona.

Foto: DPS
Foto: DPS

Jelena Terzić-Bojović je rođena 1983. godine u Pljevljima. Osnovnu i srednju školu završila je na Žabljaku, a Ekonomski fakultet u Podgorici.

Od 2009. godine radi u Opštini Žabljak, trenutno na poziciji sekretarke Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj. Udata je i majka dvoje djece.

Na sjednici je izabran i novi Izvršni odbor AŽ DPS Žabljak, čije su članice: Dijana Vuković, Slavica Šipčić, Mirjana Aleksić, Gorica Vuković, Dijana Leković, Slađana Knežević i Božidarka Danilović.

Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)