test

DPS: Zbog divlje gradnje nelegalni graditelj Mitrović se odrekao sina, sad zaustavio razvoj Podgorice i odlučuje šta je legalno a šta ne

Standard

31/03/2022

15:20

Dva nelegalna graditelja, oličena u Ratku Mitroviću ministru ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i njegovom najbližem saradniku nadležnom za rad građevinske inspekcije, zapečatili su legalnu asfaltnu bazu Glavnog grada i ''Puteva'' d.o.o, koja sedamnaest godina postoji u službi javnog dobra, ocijenivši da je nelegalna, saopštili su iz Odbora DPS-a Glavnog grada.

“Najugledniji svjetski sociolozi i politički teoretičari teško da bi mogli objasniti stanje svijesti političke elite koja je zaštitu prostora povjerila onima koji grade nelegalno, što predstavlja krivično djelo. Međutim, juče su, suprotno zakonskim propisima i pravilnicima koje je usvojilo ministarstvo u kome rade pomenuti nelegalni graditelji, zabranili rad legalnog objekta, čime su počinili nova krivična djela”, ocjenjuju u DPS-u.

Zahvaljujući važnom resursu, kakav je baza za proizvodnju asfalta, Podgorica je, smatraju u DPS-u, proteklih godina dobila savremene saobraćajnice, mostove, uređene gradske površine i igrališta – “podižući na taj način kvalitet svakodnevnog života dostojan evropskog građanina”.

“Uprkos otvorenoj sabotaži i sprječavanju razvoja grada od strane Vlade Crne Gore u minule gotovo dvije godine, uspjeli smo da ostvarimo brojne ciljeve i očekivanja građana, kako bi što manje osjetili posljedice neskrivenog i planskog unazađivanja kroz nezapamćen odnos državne administracije prema Podgoričanima. Epilog političkog jada, nemoći i dezorjentisanosti u odlazećim danima je nemilosrdni obračun gubitnika sa političkim protivnicima, koji pokušava da ostavi za sobom trajne štete i ruševine – ne mareći za dobro nijednog čovjeka u ovom društvu, bez obzira na ideološko opredjeljenje”, zaključuju u DPS-u.

Ostavite komentar

Komentari (0)