test

Dukaj: Povećavamo plate IT stručnjacima

Standard

27/11/2022

08:38

Na inicijativu Ministarstva javne uprave, Vlada Crne Gore je na 30. sjednici, donijela Odluku o uvećanju zarada IT stručnjacima za informatičku bezbjednost.

Ministar javne uprave Marash Dukaj je kazao da „ u skladu sa mojom najavom i potrebama Crne Gore povećavamo za 30% zarade IT stručnjacima za informatičku bezbjednost. To je važan korak ka sigurnom crnogorskom cyber prostoru. Ali to nije sve. Iniciraćemo povećanje zarade svim zaposlenima u državnoj upravi, koji rade na poslovima digitalizacije. Ovo nije ni populistička ni predizborna mjera. Ovo je potreba Crne Gore i standard danas u svijetu“.

Ministar Dukaj je istakao da bi građani, privreda i turisti koji dolaze u Crnu Goru , kao i naša dijaspora imali kvalitetne i sigurne digitalne usluge, da bi naš cyber prostor bio dostupan i bezbjedan moramo izuzetno tražene IT stručnjake zadržati i zapošljavati nove u državnoj upravi.

„MInistarstvo javne uprave želi da se rad i u svakom drugom segmentu administracije dodatno vrednuje i još bolje plati“, kazao je ministar Dukaj.

Izvor (naslovna fotografija):

Maraš Dukaj; Vlada CG

Ostavite komentar

Komentari (0)