test

Đukanović čestitao Lajčaku: CG potvrđuje svoju bezrezervnu podršku

Standard

03/04/2020

13:01

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku Miroslavu Lajčaku povodom imenovanja za specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograd-Priština i druga pitanja regionalnog značaja na Zapadnom Balkanu, uz najbolje želje za uspjeh u vršenju te zahtjevne, veoma odgovorne dužnosti.

„Vaša uspješna diplomatska i politička karijera i bogato iskustvo na vodećim nacionalnim i međunarodnim pozicijama i u izazovnim vremenima, kao i izvanredno poznavanje Zapadnog Balkana, njegove istorije i otvorenih pitanja s kojima se region još uvijek suočava, najbolja su garancija da ćete svoju novu ulogu vršiti na dobro svih naših zemalja, Zapadnog Balkana i Evropske unije”, kazao je Đukanović.

Dodao je da Crna Gora, čijoj je obnovi državne nezavisnosti mirnim demokratskim putem, zajedno sa svojim timom, kao predstavnik EU dao poseban pečat, potvrđuje svoju bezrezervnu podršku njegovom mandatu.

“Ostajemo potpuno posvećeni da kroz saradnju i dokazano povjerenje pružimo najveći mogući doprinos u mjeri Vaših i očekivanja Evropske unije, i u duhu zajedničke odgovornosti za našu budućnost. Radujem se novim susretima i nastavku saradnje u Vašoj novoj misiji. Upućujem Vam izraze mog najvišeg uvažavanja i prijateljske pozdrave”, poručio je Đukanović.

Izvor (naslovna fotografija):

Milo Đukanović

Ostavite komentar

Komentari (1)

Aco b

03 Apr. at 19:20

Nego što, naš svetac Preśednik