test

Glavni grad očekuje izvinjenje od Javnog servisa zbog teksta o Vukoviću

Standard

07/11/2022

16:52

Glavni grad Podgorica uputio je otvoreno pismo Javnom servisu u kom navode da očekuju izvinjenje zbog teksta ''Krivične prijave protiv Vukovića, Makrida i Toškovića'', koji je objavljen danas, a u kom je, dodaju, nanešena šteta ličnom i profesionalnom ugledu aktuelnog gradonačelnika Ivana Vukovića.



Ovaj tekst je, kako su precizirali, objavljen jutros (7. novembra) u 9.39 sati u rubrici Crna hronika, a naknadno su ga prenijeli i drugi mediji.

– Sadržajem ovog teksta nanešena je šteta ličnom i profesionalnom ugledu dr Ivana Vukovića. Predmet teksta je prijava koja je još prije dvije godine, 9. novembra 2020, odbačena kao neosnovana, a što se u tekstu ne navodi. Nadležni državni organ ovu prijavu odbacio je zato što Vuković, ni kao fizičko lice, ni kao gradonačelnik Glavnog grada, nije učestvovao u proceduri odabira izvođača radova za izgradnju prve faze sekundarne kanalizacione mreže u Podgorici, a samim tim ni u potpisivanju predmetnog ugovora – ističu u javnom pismu.

Tekst na portalu RTCG danas (FOTO: Glavni grad Podgorica)

U prilog tvrdnji da je tekst objavljen s namjerom da se nanese šteta Vukoviću, kako su ocijenili, govori i činjenica da nije sadržao ni informaciju o tome da je Vuković podnio krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje u ovom slučaju.

– Smatramo da Javni servis treba da bude primjer u očuvanju ugleda novinarske profesije i neko ko postavlja standarde u ovoj oblasti. Međutim, u konkretnom slučaju, s obzirom na to da je ovu vijest u isto vrijeme objavio i portal www.borba.me, na koji ne treba posebno trošiti riječi, vjerujemo da ste ovakvim odabirom informacija bez prethodne provjere navoda ugrozili i sopstveni ugled – kazali su iz Glavnog grada u otvorenom pismu Javnom servisu.

Ovaj tekst je, dodaju, prije nego što je uklonjen sa portala, računajući na relevantnost informacija preuzelo nekoliko medija, a plasiran je i na društvenim mrežama.

– Sigurni smo da ste svjesni posljedica koje su nastale, pričinjavajući time direktnu štetu ličnom i profesionalnom ugledu dr Ivana Vukovića, ali i Glavnog grada kao institucije. Za ovakav postupak očekujemo javno izvinjenje – zaključili su iz Glavnog grada.

Tekst NVO MANS od 22.9.2020. (FOTO: Glavni grad Podgorica)

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)