test

Hantli: Zahvalnost Abazoviću na kooperativnosti u borbi protiv šverca cigareta

Standard

31/01/2023

12:18

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu, Dritan Abazović ugostio je danas Dejvida Hantlija, pomoćnika direktora i rukovodioca međunarodnih poslova za region Zapadnog Balkana, u sastavu Mreže oficira za vezu za privredni i finansijski kriminal Uprave poreza i carine Ujedinjenog Kraljevstva, saopšteno je iz njegovog kabineta.



Sastanku su, dodaju, prisustvovali i britanska ambasadorka u Crnoj Gori, Karen Medoks i v.d. direktora Uprave prihoda i carina Vladimir Bulajić.

“Hantli je istakao zahvalnost predsjedniku Vlade Crne Gore Abazoviću i institucijama sistema na kooperativnosti u prethodnom periodu kada je u pitanju borba protiv šverca cigareta, navodeći da Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja saradnju sa crnogorskim institucijama u cilju unaprjeđenja rada carinskog sistema. U tom kontekstu, Hantli je istakao da će britanska delegacija sjutra posjetiti Luku Bar”, navodi se u saopštenju. 

Abazović je zahvalio Ujedinjenom Kraljevstvu na podršci koju su u kontinuitetu pružali Crnoj Gori u borbi protiv kriminala, a naročito krijumčarenja cigareta preko Slobodne zone Luke Bar.

“U tom smislu, predsjednik Vlade je istakao istorijske rezultate koji su u borbi protiv krijumčarenja cigareta postignuti u 2022. godini. Predsjednik Vlade Abazović i ambasadorka Medoks iskazali su zadovoljstvo zbog predstojećeg potpisivanja ugovora između dvije strane u cilju daljeg unaprjeđenja sajber bezbjednosti”, zaključuje se u saopštenju. 

Izvor (naslovna fotografija):

Vlada CG

Ostavite komentar

Komentari (1)

Trile

31 Jan. at 13:25

Pa nije valjda da se zahvaljujete glavnom šverceru ili vas je kupio ambasadorko Medoks ili radi za Vas.