test

“ISTORIJSKI” SPORAZUM za neke ne važi: Ko su poslanici DF-a koji ne poštuju himnu Crne Gore

Standard

23/09/2020

13:14

Intoniranjem državne himne počela je konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Crne Gore na kojoj su verifikovani mandati 81 poslanika. I na samom početku prisustvovali smo slici u kojoj dio poslanika Demokratskog fronta ne prisustvuje sjednici dok traje intoniranje himne.

Naravno, ne smije se zaboraviti i da je lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić potpisao sporazum kojim se, između ostalog, obavezuju da nova vlada neće pokretati nikakve inicijative ili postupke s ciljem izmjene državne zastave, grba i himne, što je već u startu prekršeno.

Intoniranju himne nisu prisustvovali, između ostalog, Milan Knežević, Predrag Bulatović, Milun Zogović, Strahinja Bulajić, Slaven Radunović, Simonida Kordić, Jovan Vučurović i Radoš Zečević.

Intoniranje himne pogledajte u videu u nastavku na 1,32 minuta.

Već je poznat stav DF-a koji su ranije u Skupštini govorili da himna nije prihvatljiva svima, a pogotovo ne stihovi Sekule Drljevića, a imali smo prilike i da vidimo odbornike DF-a kako ne ustaju na himnu.

Poslanik DF-a, Andrija Mandić je prošle godine “nudio” da se pronađe rješenje za problem himne, odnosno da “imamo himnu bolju od ove koju imamo sada”.

Hoće li pokušati da “nađu rješenje” sada iz pozicionih klupa, ostaje da vidimo.

Izvor (naslovna fotografija):

Filip Filipović

Ostavite komentar

Komentari (0)