test

Huter: Danas konačno pale maske na Cetinju

Standard

28/02/2022

18:50

Klub odbornika DPS Prijestonice održao je danas konferenciju za medije povodom izbora novog gradonačelnika Cetinja.

Na samom početku prisutnim novinarima obratio se odbornik Oskar Huter koji je rekao da su danas konačno pale maske, naglašavajući da je DPS, svojim odlaskom u opoziciju, pokazao da ne želi da paktira s onim političkim snagama koje su 4. i 5. septembra, gumenim mecima, suzavcima i bojnim otrovima, zasipale građane Cetinja.

Huter je kazao i da SDP ni jednim svojim gestom, uoči lokalnih izbora, nije nagovijestio svojim glasačima da će formirati vlast sa Demokratama i Urom.

“Sami vidite da izbor gradonačelnika nije ono što je SDP najavljivala tokom predizborne kampanje. Govorili su da je njima cilj depolitizovanje lokalne uprave, da su im u fokusu nestranačke ličnosti, ali na kraju se ipak sve ogolilo i postalo jasno ko je želio fotelju, a ko se za tu fotelju nije htio baviti neprincipijelnim koalicijama”, poručio je on.

Činjenica je da je 80% građana Cetinja na lokalnim izborima poručilo, ono što je reklo 4. i 5. septembra, ali da i pored svega toga, SDP, slomom suverenističkog bloka, formira vlasti sa preostalih 20% tražeći koaliciju sa Joanikijem.

Odgovarajući na pitanje kako vidi Staru gardu Liberalnog saveza u kontekstu priče DPS-a da se urušava suverenistički blok na Cetinju,

Huter je poručio da se nada da će se svi „prizvati pameti“.

“I ranije je bilo sličnih brodoloma koji su manje partije činjene i na državnom nivou ali opet su se na kraju vraćali kući. Tako da vjerujem da će se dozvati pameti, vratiti svojoj kući, a naša kuća su i Cetinje i Crna Gora”, zaključio je Huter.

Na konferenciji se obratio i predsjednik Kluba odbornika DPS-a u Skupštini Prijestonice Cetinje, Božidar Drecun i kazao da će građanima Cetinja vrlo brzo biti jasno da li se danas u Prijestonici formira neprincipijelna koalicija.

Ostavite komentar

Komentari (0)