test

Ibrahimović sa predstavnicima dijaspore: Spreman sam da zajednički razvijamo Gusinje

Standard

28/07/2022

15:45

Lider Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, razgovarao je u Gusinju sa predstavnicima dijaspore, koji ovih dana svoje odmore provode u zavičaju.



Ibrahimović je poručio da Gusinje, sa svim prirodnim potencijalima, zaslužuje da bude jedan od turističkih centara Crne Gore.

“Ovdje sam da vam kažem da sam spreman da zajednički razvijamo Gusinje. Ne smijemo dozvoliti da nam omladina odlazi, a imamo ovako lijepe predjele, rijeke, šume, planine. Zato vas pozivam da udružimo snage i da zajednički stvaramo bolje uslove za život u Gusinju”, rekao je Ibrahimović.

Kazao je da zna koliko su ljudi iz Gusinja uspješni širom svijeta i da je zahvalan dijaspori što ne zaboravlja svoj kraj.

Sastanku u Gusinju prisustvovali su predstavnici dijaspore iz Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Holandije, Austrije, Kanade, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Bošnjačke stranke Damir Gutić, generalni sekretar BS i ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović, član Predsjedništva BS Admir Šahmanović, portparol BS Adel Omeragić i predsjednik OO BS Gusinje Sanel Balić.

Izvor (naslovna fotografija):

Ibrahimović sa predstavnicima dijaspore

Ostavite komentar

Komentari (0)